Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut în septembrie cu aproape 25%

Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut în septembrie cu aproape 25%
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2015

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au înregistrat în septembrie a 43-a lună de creștere consecutivă - o perioadă record de expansiune - datorită redresării economiei și a creditelor ieftine, a anunțat marți Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, livrările au urcat cu 8,6%, la 462.517 unități, cea mai bună performanță înregistrată vreodată în septembrie. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf, Volkswagen Polo și Nissan Qashqai.

În septembrie, Dacia a vândut 4.455 vehicule pe piața britanică, în creștere cu 24,45% față de perioada similară din 2014, când a înmatriculat 3.523 unități.

În primele nouă luni ale anului, livrările pe piața britanică au urcat cu 7,1%, la nivelul record de 2.096.886 unități. Este pentru prima dată din 2014 când au fost vândute peste două milioane de vehicule până la sfârșitul lunii septembrie.

Modelele cel mai bine vândute au fost Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Ford Focus, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai și Volkswagen Polo.

În perioada ianuarie - septembrie 2015, Dacia a vândut pe piața britanică 20.386 vehicule, în creștere cu 9,7% față de primele nouă luni din 2014, când a înmatriculat 18.583 unități.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit, în opt ani, un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Referindu-se la scandalul Volkswagen (VW), Directorul general al SMMT, Mike Hawes a afirmat: 'Este prea devreme să tragem concluzii dar cererea pentru diesel rămâne solidă, una din două mașini înmatriculate are motoare diesel'. Vânzările VW în Marea Britanie au crescut în septembrie cu aproape 4% în septembrie și cu peste 8% în primele nouă luni din acest an.

Grupul Volkswagen a anunțat recent că în Marea Britanie există aproximativ 1,2 milioane de autovehicule cu motoare diesel echipate cu softul care permitea manipularea testelor de emisie.

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că mașinile afectate aparțin mărcilor Volkswagen, Seat, Audi și Skoda iar clienții vor fi contactați în curând pentru repararea vehiculelor.

Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
renault
ford fiesta
vauxhall