Vânzările de automobile electrice vor scădea în 2020, dar nu atât de mult ca celelalte vehicule

Vânzările de automobile electrice vor scădea în 2020, dar nu atât de mult ca celelalte vehicule
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2020

Înmatriculările globale de automobile electrice urmează să înregistreze un declin de 18% în acest an, însă este vorba de o contracție mai mică față de cea înregistrată de automobilele echipate cu motoare cu combustie internă, au anunțat marți analiștii de la BloombergNEF (BNEF), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit analiștilor, înmatriculările de automobile echipate cu motoare cu combustie internă vor scădea cu 23% la nivel global în 2020, scrie Agerpres.

Închiderea temporară a showroom-urilor, ca urmare a măsurilor destinate limitării propagării virusului COVID-19, a întrerupt vânzările și a afectat încrederea consumatorilor, susține BNEF într-un raport anual cu privire la perspectivele globale pentru automobilele electrice.

Skoda deschide rezervările online pentru clienții din România CITEȘTE ȘI Skoda deschide rezervările online pentru clienții din România

"Pandemia de COVID-19 va provoca o scădere majoră în vânzările globale de automobile în 2020. Direcția pe termen lung nu s-a schimbat, însă piața va fi una cu denivelări în următorii trei ani", a spus Colin McKerracher, analist la BNEF.

Conform estimărilor BNEF, în 2040 automobilele electrice vor reprezenta 31% din flota globală și vor fi responsabile pentru 58% din vânzările de autoturisme noi de pasageri, în timp ce automobile echipate cu motoare cu combustie internă vor intra pe o pantă descendentă, după ce în 2017 au atins vârful.

Pentru acest an, analiștii se așteaptă ca la nivel mondial să fie vândute 1,7 milioane de automobile electrice, care se vor adăuga celor aproximativ șapte milioane de unități care sunt deja în circulație.

Aceste cifre au implicații și pentru piața de electricitate și cea petrolieră. BNEF estimează că electrificarea transportului va elimina 17,6 milioane barili pe zi din cererea de petrol în 2040, în creștere față de doar un milioane de barili pe zi în prezent, iar în 2040 cererea de energie electrică va fi mai mare cu 5,2% datorită automobilelor electrice. De asemenea, analiștii estimează că lumea va avea nevoie de aproximativ 290 milioane de puncte de încărcare în 2040, dintre care 12 milioane vor fi în spații publice iar restul acasă, la locul de muncă sau în spațiile comerciale private. 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini electrice
motoare