S-au reluat cursele aeriene interne. În prima zi au zburat sub 2.000 de pasageri

S-au reluat cursele aeriene interne. În prima zi au zburat sub 2.000 de pasageri
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2020

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, afirmă că de luni s-au reluat cursele aeriene interne, care nu au fost suspendate, ci reduse din cauza scăderii numărului de călători. "Anul trecut media zilnică a pasagerilor pe toate aeroporturile din România este 65.000. Astăzi am transportat sub 2.000", spune el.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Noi aveam pe modul de transport aerian posibilitatea de a realiza acele chartere pentru muncitorii sezonieri. Apoi avem acele trenuri, șase realizate până în acest moment. Prin HG de astăzi, dăm posibilitatea operatorilor de transport internațional de persoane din România către toate statele de destinație și din țările de destinație în România. Noi am menținut măsura suspendării transportului internațional de persoane cu câteva excepții: operatorul trebuie să se asigure că cetățenii care călătoresc au contract de muncă valabil, respectiv au drept de ședere. De asemenea, cei care se întorc în România au avut contract de muncă din țara din care vin. Apoi operatorul de transport să anunțe ARR cu 24 de ore înainte cu privire la lista de cetățeni", a spus Lucian Bode, luni seară, la Digi 24.

Lucian Isar trebuie să plătească 1,7 milioane de lei plus penalități către Banca Comercială Feroviară a lui Valer Blidar CITEȘTE ȘI Lucian Isar trebuie să plătească 1,7 milioane de lei plus penalități către Banca Comercială Feroviară a lui Valer Blidar

El a adăugat că a treia condiție este cea legată de obligația transportatorului rutier în privința respectării normelor pentru evitarea aglomerației și siguranța pasagerilor.

"În această seară am primit de la ARR că există solicitarea pentru 7 curse spre Spania, Germania, Marea Britanie. Cunosc situația unui transportator care are 20 de autocare cantonate în Spania și care este gata să vină după muncitori în România", a mai spusBode.

Ministrul Transporturilor a explicat că sectorul de transport de persoane care a fost cel mai afectat a fost cel aerian.

"Peste 95% din zboruri au fost anulate. Ca și comparație, anul trecut media zilnică a pasagerilor pe toate aeroporturlor din România este 65.000. Astăzi am transportat sub 2.000. Astăzi am reluat zborurile interne. De altfel, ele nu au fost suspendate, ele s-au redus din lipsa de pasageri. Astăzi am dat primele zboruri spre Iasi, Cluj, Timișoara. În continuare zborurile către și dinspre țările din zonele roșii sunt suspendate pentru 14 zile, dar noi efectuăm zboruri charter pentru muncitori sezonieri și cunoaștem situația românilor din Italia, Spania, Germania, sunt solicitări adresate companiei Tarom și aceste zboruri se pot realiza. Dar noi până în 1 iunie practic nu zburăm internațional către aceste destinații. Se zboară spre Atena, Oslo, care nu sunt în zona roșie", a menționat el.

Potrivit lui Bode, cu metroul au circulat, înainte de criză, zilnic 600.000 - 650.000 de călători.

"Pe perioada stării de urgență media a fost de 63.000 de călători. În starea de alertă, în 15, în prima zi, au circulat 140.000 de bucureșteni. Este de departe cel mai utilizat mijloc de transport. Ne-am asigurat că cele 53 de stații au fost monitorizate de 320 agenți de pază, polițiști, jandarmi și polițiști locali. Fiindcă au cunoscut recomandările, lucrurile au evoluat foarte bine. Transportul în comun s-a desfășurat fără incidente. Călătorii au dovedit responsabilitate și la metrou nu am avut niciun incident. Avem acele locuri bine marcate în trenuri. Avem 57 de trenuri, capacitatea maximă, timpii de așteptare sunt 8-10 minute", a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
lucian bode
curse interne