Uber mărește numărul de concedieri, pe fondul pandemiei

Uber mărește numărul de concedieri, pe fondul pandemiei
scris 19 mai 2020

Uber a anunțat desființarea a încă 3.000 de locuri de muncă, pe lângă cele 3.700 de posturi eliminate la începutul lunii. Compania americană a fost lovită puternic de pandemie și a decis să închidă zeci de birouri la nivel global și să renunțe la o serie de proiecte.

Uber va închide circa 45 de birouri la nivel global, inclusiv hubul din Singapore. Totodată, compania va renunța la proiectele non-esențiale, precum Incubator sau AI Labs.

Cu o nouă conducere după 5 ani de pierderi, SMART SA a intrat pe reduceri de costuri și eficientizare și vizează profitul CITEȘTE ȘI Cu o nouă conducere după 5 ani de pierderi, SMART SA a intrat pe reduceri de costuri și eficientizare și vizează profitul

În total, Uber a decis, luna aceasta, să desființeze circa 25% din locurile de muncă, iar concedierile ar putea continua, potrivit unei purtătoare de cuvânt a companiei, citată de Bloomberg.

Deciziile recente au urma să genereze economii de circa 1 miliard de dolari.

În urmă cu circa două săptămâni, Uber a anunțat o pierdere de 2,9 miliarde de dolari aferentă primelor trei luni din an, cel mai slab rezultat din ultimele trei trimestre.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
uber
concedieri
concedieri uber
uber coronavirus