Văzut ca un salvator, Luca de Meo, noul CEO al Renault Group, a participat la prima ședință AGA, cu acordul VW. Măsuri de restructurare

Văzut ca un salvator, Luca de Meo, noul CEO al Renault Group, a participat la prima ședință AGA, cu acordul VW. Măsuri de restructurare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 iun 2020

Luca de Meo, viitorul CEO al Renault, a fost prezent în premieră în Adunarea Generală a Acționarilor, deși contractul său intră în vigoare la 1 iulie. Conducerea actuală a Renault a anunțat deja o serie de măsuri de restructurare pentru ca grupul francez să-și reducă pierderile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Unul dintre cele mai apreciate nume din rândul executivilor din industria auto, Luca de Meo, care a semnat un contract cu Renault Group, alegând să plece de la SEAT, a participat la Adunarea Generală a Acționarilor Renault, în premieră, chiar înainte să-și preia mandatul, la 1 iulie, potrivit informațiilor publicate de presa franceză. Cotidianul „L”Echo” titrează „Luca de Meo a sosit”, care susține că noul șef al Renault a vizitat chiar și sediul companiei. El a cerut acordul VW Group, pentru a putea intra în contact cu noul angajator, dat fiind faptul că a fost sub efectul unor clauze de neconcurență până la 1 iulie.

Referitor la apariția sa în AGA, care s-a desfășurat în acest an online, prin teleconferință, informațiile din interior publicate de revista L'Automobile, spun că Luca de Meo a fost emoționat. „Am început aici acum aproape 30 de ani”, a spus noul CEO acționarilor, amintind faptul că și-a început cariera la Renault, de unde a plecat la Toyota, la Fiat, unde a devenit celebru, și apoi la Volkswagen, unde și-a consacrat celebritatea.

FOTO Al doilea model electric al VW, ID.4 - Crozz, dezvăluit fără camuflaj înainte de lansare CITEȘTE ȘI FOTO Al doilea model electric al VW, ID.4 - Crozz, dezvăluit fără camuflaj înainte de lansare

Luca de Meo este văzut ca un salvator al companiei franceze, prin prisma reușitelor sale de la Fiat și, ulterior, din grupul Volkwagen , unde a condus echipa de marketing și vânzări de la Audi, apoi a preluat postul de CEO al SEAT, marcă pe care a adus-o la valori record de vânzări și profit. Atât Renault, cât și mărcile din grup, între care Dacia joacă un rol extrem de important, ar putea să cunoască repoziționări semnificative în planurile noului director general și președinte al Consiliului de Administrație.

Alte informații legate de primele sale intervenții în cadrul companiei vin din zona sindicatelor, care susțin că săptămâna viitoare de Meo va vizita uzina Renault din Sandouville, Franța.

Luca de Meo va primi un salariu de 1,3 milioane de euro, sumă fixă, și până la 150% bounus de performanță, plus unpachet de 76.000 de acțiuni. El a anunțat în AGA că renunță la bonusurile pentru acest an, în semn de solidaritate cu situația dificilă a companiei. El a cerut timp pentru a cunoaște mai bine produsele și activitatea companiei, înainte de a-și anunța propria strategie.

Renault a anunțat la finele lunii mai planul de restructurare care prevede reduceri de costuri de circa 2 miliarde euro în următorii trei ani, pentru care va fi nevoie să elimine circa 4.600 locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
luca de meo
renault
ceo renault
dacia