Daimler și BMW au oprit colaborarea pentru dezvoltarea de mașini autonome

Daimler și BMW au oprit colaborarea pentru dezvoltarea de mașini autonome
scris 19 iun 2020

Daimler, compania care deține Mercedes-Benz, a anunțat că a decis de comun acord cu BMW să oprească, pentru moment, cooperarea pentru dezvoltarea de mașini autonome, dar a precizat că parteneriatul ar putea fi reluat oricând în viitor.

Mercedes și BMW au decis să-și continue pe cont propriu cercetările și dezvoltarea de vehicule autonome, în acest moment, în care ambele companii caută să-și eficientizeze activitatea. „Ambele companii își vor urma calea proprie pentru dezvoltare”, precizează Daimler, spunând că „actuala tehnologie ne pune într-o poziție excelentă pentru mulți ani”.

Cele două companii anunțaseră în 20019 că au semnat un acord de cooperare pentru dezvoltarea unei noi generații de vehicule cu un nivel de autonomie ridicat.

Comunicatul Daimelr mai precizează că acordul „amical și mutual” a venit în urma unor analize „extensive” și presupune ca oricare din cele două companii să poată continua cu actualii sau cu alți parteneri proiectele începute.

Restructurări în industria auto pe fondul pandemiei: BMW elimină 6.000 de locuri de muncă și 10.000 de lucrători temporari CITEȘTE ȘI Restructurări în industria auto pe fondul pandemiei: BMW elimină 6.000 de locuri de muncă și 10.000 de lucrători temporari

Fiecare dintre cei doi constructori germani își dezvoltă în acest moment propriile tehnolgii de conducere autonomă, dar o posibilă dezvoltare a unei platforme comune ar presupune costuri care nu sunt potrivite în „actualele condiții economice și de business”.

Daimeler și BMW au mai multe proiecte comune în cadrul cărora au fost dezvoltate proiecte importante. Sistemul de localizare HERE, cumpărat de la Nokia, este folosit acum de cele două companii, împreună cu Audi, iar parteneriatul în zona de mobilitate a condus la gigantul NOW, care deține servicii de car sharing și alte servicii de transport (în care au fost incluse Car2Go și DriveNow).

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
bmw
vehicule autonome