Vești bune pentru Boeing: autoritățile europene anticipează reluarea zborurilor cu 737 Max până la finele anului

Vești bune pentru Boeing: autoritățile europene anticipează reluarea zborurilor cu 737 Max până la finele anului
scris 19 oct 2020

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) consideră că, în urma modificărilor aduse de constructor, avioanele Boeing 737 Max sunt acum sigure și anticipează că zborurile ar putea fi reluate până la finele acestui an, a declarat directorul agenției, Patrick Ky, pentru Bloomberg.

Aeronavele 737 Max sunt ținute la sol din martie 2019 în urma unor prăbușiri soldate cu decesul a 346 de persoane.

ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Premieră istorică: Dacia a lansat oficial primul automobil electric CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Premieră istorică: Dacia a lansat oficial primul automobil electric

Ky a declarat că este mulțumit de schimbările aduse de Boeing, chiar dacă va mai dura doi ani până când o îmbunătățire software, recomandată de EASA ca măsură de siguranță suplimentară, va fi finalizată. EASA ar putea emite o autorizație preliminară de zbor în circa o lună, urmând ca apoi decizia să fie urmată de patru săptămâni de dezbateri publice.

Constructorul american de avioane Boeing a vândut recent două avioane 737 Max către operatorul polobez Enter Air după mai bine de jumătate de an fără comenzi pentru acest model.

În martie 2019, Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) a decis suspendarea tuturor zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX. Până la această decizie, deja un număr de 13 țări, printre care Germania, Marea Britanie, Franța, Austria, Olanda și Italia, închiseseră spațiul aerian pentru aeronave Boeing 737 MAX 8, interzicând tranzitul cu aceste aeronave.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 max
prabusire boeing
reluarea 737 max
zboruri boeing
easa