Boeing - prima comandă din acest an pentru avionul consemnat la sol 737 MAX, după două accidente fatale

Boeing - prima comandă din acest an pentru avionul consemnat la sol 737 MAX, după două accidente fatale
scris 20 aug 2020

Boeing a obținut prima comandă din acest an pentru avionul consemnat la sol 737 MAX, din partea companiei poloneze Enter Air, care a acceptat să cumpere patru aeronave, a anunțat miercuri constructorul american de avioane, transmite Reuters.

Recertificarea avionului Boeing 737 MAX este încă în curs, la peste un an de la consemnarea la sol, la nivel mondial, a tuturor avioanelor de acest tip, în urma a două accidente fatale, arată news.ro.

Clienții Boeing au anulat în acest an peste 400 de comenzi pentru 737 MAX, a anunțat compania săptămâna trecută.

FOTO Șeful Volkswagen a plecat în vacanță în Italia cu noul ID.3, înainte să fie disponibil în showroom-uri CITEȘTE ȘI FOTO Șeful Volkswagen a plecat în vacanță în Italia cu noul ID.3, înainte să fie disponibil în showroom-uri

Potrivit standardelor mai stricte de contabilitate, anulările de comenzi și trecerea la alte modele de avioane se ridică în prezent la 864.

Producătorul american de avioane a anunțat miercuri că Enter Air a plasat o comandă nouă pentru două avioane 737-8, cu opțiunea de a cumpăra alte două aeronave. Când acordul de achiziție va fi exercitat în totalitate, flota de avioane 737 MAX a companiei Enter Air va crește la 10 aparate, potrivit Boeing.

”După verificările riguroase prin care trece 737 MAX, sunt convins să va fi cel mai bun avion din lume pentru mulți ani”, a declarat Grzegorz Polaniecki, membru în consiliul de administrație al Enter Air.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
polonia