VIDEO BYD a prezentat SUV-ul hibrid care poate să plutească

VIDEO BYD a prezentat SUV-ul hibrid care poate să plutească
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2024

Grupul chinez BYD a prezentat la Salonul auto de la Geneva vehiculul Yangwang U8, un SUV hibrid plug-in de lux, capabil să plutească în cazul unor accidente care implică apă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cu o greutate de aproximativ 3,5 tone metrice, modelul poate parca lateral ca un crab sau poate face o viraj complet pe loc, datorită unor patru motoare electrice, cate unul pe fiecare roată, scrie News.ro.

Lion’s Head obține 150 milioane de euro de la IFC. Compania, care operează birouri, pregătește platforme logistice și în România CITEȘTE ȘI Lion’s Head obține 150 milioane de euro de la IFC. Compania, care operează birouri, pregătește platforme logistice și în România

SUV-ul este în prezent vândut doar în China, deși BYD nu exclude să-l exporte pe alte piețe.

”Acest vehicul ar putea fi adus pe anumite piețe europene cu distribuție limitată, dar nu neapărat în forma sa actuală”, a declarat pentru Reuters Guillaume Calvar, directorul de marketing al BYD pentru Franța.

”Dar, pentru moment, îi testăm atractivitatea”, a adăugat el.

BYD a spus că până la sfârșitul lunii ianuarie a vândut un total de 3.653 de SUV-uri U8, care au un preț de la 1,098 milioane de yuani (152.550 USD) în China, de când a început livrările în noiembrie.

De asemenea, producătorul auto a dezvăluit duminică supermașina sport Yangwang U9, în China, și a deschis precomenzi cu un preț de pornire de 1,68 milioane de yuani.

BYD nu a decis încă dacă își va comercializa marca de lux Yangwang în Europa, a spus Calvar.

Deocamdată, compania se concentrează pe gama sa electrică și hibridă BYD și își lansează brandul premium Denza.

viewscnt
Afla mai multe despre
byd
yangwang u8