VIDEO Când va fi deschis primul tronson din drumul care va traversa Apusenii, cel mai scump drum județean din țară

VIDEO Când va fi deschis primul tronson din drumul care va traversa Apusenii, cel mai scump drum județean din țară

Foto: ziarulunirea.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2023

Primul tronson din drumul județean 107I din județul Alba, care traversează Munții Apuseni, este aproape finalizat și va fi recepționat în 15 decembrie. Drumul, denumit inițial Transalpina de Apuseni, va purta numele de Transapuseana, autoritățile județene făcând demersuri pentru ca denumirea să devină marcă protejată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul tronson din drumul județean (DJ) 107I, cu o lungime de 43 de kilometri, pe ruta Aiud – Bucium este aproape finalizat și va fi recepționat pe 15 decembrie, scriu jurnaliștii de la Ziarul Unirea

Ministrul Energiei anunță mesajul noului directorat al Hidroelectrica: Când vor fi reglate facturile CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei anunță mesajul noului directorat al Hidroelectrica: Când vor fi reglate facturile

Cunoscut inițial ca ”Transalpina de Apuseni”, drumul va avea o denumire oficială.

„Potrivit președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, instituția a făcut demersuri pentru a proteja marca «Transapuseana», astfel că, de acum înainte, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni va purta acest nume”, notează sursa citată.

Cristian Panea, reprezentant al constructorului drumului, a declarat pentru ziarulunirea.ro că pe lotul 1 au fost finalizate lucrările de consolidări, podurile și podețele dalate, rigolele pentru drenarea apelor pluviale, marcajul rutier (cu excepția zonei Aiud) și turnarea ambelor straturi de asfalt, mai puțin în zona în care se lucrează la Aiud. În prezent, se lucrează la amplasarea de indicatoare rutiere, borne kilometrice și podețe de acces.

Pe lotul 2 al acestui drum se lucrează la 7 poduri din 13 și s-au finalizat în proporție de 90% lucrările de consolidări.

Conform jurnaliștilor locali, modernizarea DJ 107 I – Transalpina de Apuseni este cea mai mare investiție pe un drum județean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro, proiect în mare parte finanțat din fonduri europene. Drumul, în lungime de 78 de kilometri, face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) și zona Bucium – Abrud (DN 74).

Sursa: Ziarul Unirea

viewscnt
Afla mai multe despre
drum
apuiseni
transapuseana