Liderul de la Belgrad: Versiunea electrică a modelului Fiat Panda va fi produsă în Serbia

Liderul de la Belgrad: Versiunea electrică a modelului Fiat Panda va fi produsă în Serbia
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2023

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, se așteaptă ca grupul auto Stellantis să producă o versiune electrică a modelului Fiat Panda la uzina sa din apropiere de orașul Kragujevac (Serbia), transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Aleksandar Vucic, care a făcut aceste declarații duminică, la finalul unei întâlniri cu premierul Italiei, Giorgia Meloni nu a oferit o dată anume la care ar urma să fie lansat în producție noul model. Totuși, Vucic a subliniat că producția noului automobil va stimula schimburile comerciale dintre Italia și Serbia, care în prezent se ridică la 4,6 miliarde de euro pe an.

FOTO Iohannis, la COP28: Ne propunem să ajungem la peste 8.000 MW fotovoltaici până în 2030. România a aderat la Alianța Solară Internațională CITEȘTE ȘI FOTO Iohannis, la COP28: Ne propunem să ajungem la peste 8.000 MW fotovoltaici până în 2030. România a aderat la Alianța Solară Internațională

Actuala versiune a modelului Fiat Panda este produs la o uzină din apropiere de Napoli (Italia) iar noul model ar urma să fie dezvăluit undeva la mijlocul lui 2024.

Grupul Stellantis, înființat în anul 2021 ca urmare a fuziunii producătorului auto francez PSA cu grupul italo-american Fiat Chrysler, și guvernul de la Belgrad au semnat în anul 2022 un acord în valoare de 190 milioane de euro pentru a produce automobile electrice la uzina de la Kragujevac, unde anterior a fost asamblat modelul Fiat 500L.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat panda
fiant panda electric
serbia