Liderul de la Belgrad: Versiunea electrică a modelului Fiat Panda va fi produsă în Serbia

Liderul de la Belgrad: Versiunea electrică a modelului Fiat Panda va fi produsă în Serbia
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2023

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, se așteaptă ca grupul auto Stellantis să producă o versiune electrică a modelului Fiat Panda la uzina sa din apropiere de orașul Kragujevac (Serbia), transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Aleksandar Vucic, care a făcut aceste declarații duminică, la finalul unei întâlniri cu premierul Italiei, Giorgia Meloni nu a oferit o dată anume la care ar urma să fie lansat în producție noul model. Totuși, Vucic a subliniat că producția noului automobil va stimula schimburile comerciale dintre Italia și Serbia, care în prezent se ridică la 4,6 miliarde de euro pe an.

FOTO Iohannis, la COP28: Ne propunem să ajungem la peste 8.000 MW fotovoltaici până în 2030. România a aderat la Alianța Solară Internațională CITEȘTE ȘI FOTO Iohannis, la COP28: Ne propunem să ajungem la peste 8.000 MW fotovoltaici până în 2030. România a aderat la Alianța Solară Internațională

Actuala versiune a modelului Fiat Panda este produs la o uzină din apropiere de Napoli (Italia) iar noul model ar urma să fie dezvăluit undeva la mijlocul lui 2024.

Grupul Stellantis, înființat în anul 2021 ca urmare a fuziunii producătorului auto francez PSA cu grupul italo-american Fiat Chrysler, și guvernul de la Belgrad au semnat în anul 2022 un acord în valoare de 190 milioane de euro pentru a produce automobile electrice la uzina de la Kragujevac, unde anterior a fost asamblat modelul Fiat 500L.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat panda
fiant panda electric
serbia