VIDEO China a lansat cel mai mare hidroavion din lume

VIDEO China a lansat cel mai mare hidroavion din lume
scris 24 dec 2017

Cel mai mare hidroavion din lume și-a efectuat duminică zborul inaugural, decolând de pe aeroportul din Zhuhai, în sudul Chinei, relatează Xinhua, AFP și dpa. China a devenit una dintre puținele țări din lume capabile să construiască avioane amfibie de mari dimensiuni, a precizat inginerul șef Huang Lingcai.

Aeronava AG600, supranumită Kunlong, este dotată cu patru motoare turbopropulsoare, are o autonomie de 12 ore și poate transporta 50 de persoane. Viteza maximă este de 500 km pe oră. Hidroavionul poate fi folosit și pentru aplicații militare, dar este destinat combaterii incendiilor forestiere și operațiunilor de salvare maritimă, arată Agerpres.

Constructorul, Corporația chineză pentru industria aviatică (CCIA), aflată sub controlul statului, are în lucru 17 exemplare din noua aeronavă.

FOTO Muncitori SF: Audi va echipa angajații din două uzine cu un exoschelet CITEȘTE ȘI FOTO Muncitori SF: Audi va echipa angajații din două uzine cu un exoschelet

Cu o anvergură de 38 de metri, Kunlong este comparabil ca dimensiuni cu un Boeing 737, dar este mult mai mare decât toate aparatele concepute pentru decolare de pe apă și amerizare, a menționat directorul general adjunct al CCIA, Geng Ruguang.

China încearcă să-și reducă dependența de constructorii străini cum sunt Boeing și Airbus.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
china
avion