VIDEO Compania germană Volocopter a prezentat în premieră o dronă cargo, într-un zbor-test în public

VIDEO Compania germană Volocopter a prezentat în premieră o dronă cargo, într-un zbor-test în public
scris 13 oct 2021

O dronă grea a producătorului german de taxiuri aeriene Volocopter a zburat, în premieră în public, la Hamburg, informează agenția DPA.

Zborul-test, cu o durată de aproximativ trei minute, s-a desfășurat în zona portuară a orașului din nordul Germaniei, în contextul Congresului Mondial al Sistemelor Inteligente de Transport (ITS) din această săptămână de la Hamburg, scrie Agerpres.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Volocopter intenționează ca astfel de drone să fie utilizate în cadrul lanțului logistic, împreună cu gigantul logistic german DB Schenker.

DB Schenker s-a alăturat Volocopter anul trecut ca investitor pentru a aduce pe piață drona pentru transportul de mărfuri.

Pentru simularea logistică, drona electrică, dotată cu o cutie de transport, a fost încărcată cu marfă care a fost trimisă pe calea aerului către destinație, unde a fost descărcată și transferată pe o bicicletă cargo DB Schenker.

În opinia lui Florian Reuter, director executiv al Volocopter, acest zbor de testare reprezintă dovada poziției de lider a companiei sale în domeniul mobilității urbane aeriene (Urban Air Mobility - UAM).

"Suntem singura companie UAM care dezvolta soluții pentru pasageri și mărfuri și le demonstrează în zboruri efectuate în public la nivel mondial", a declarat el.

Reuter a precizat că datorită acestei drone cargo procesele logistice vor deveni "mai robuste, mai eficiente și mai sustenabile".

"Volodrone", echipată cu 18 rotoare, este o dronă alimentată cu energie electrică. Este proiectată pentru transportul paleților ISO de toate dimensiunile, cu greutatea de până la 200 de kilograme și are o rază de acțiune de 40 de kilometri.

Drona are un diametru de 9,15 metri, o înălțime de 2,15 metri și o greutate maximă la decolare de 600 de kilograme.

Volocopter a desfășurat anterior teste în mai multe orașe, printre care Helsinki, Las Vegas și Dubai și în mai multe zone din Germania și Asia cu taxiurile sale zburătoare. În acest sens, Florian Reuter a declarat în 2019 că obiectivul Volocopter este acela de a oferi servicii de taxi aerian în Jakarta (Indonesia), Manila (Filipine) și Bangkok (Thailanda) unde există o nevoie crescută pentru acestea, dar și în India și China.

viewscnt
Afla mai multe despre
volocopter
dronă cargo