LG va plăti aproape 2 miliarde de dolari despăgubiri către General Motors

LG va plăti aproape 2 miliarde de dolari despăgubiri către General Motors
scris 13 oct 2021

Producătorul de baterii coreean LG va plăti aproape 2 miliarde de dolari despăgubiri către General Motors, pentru rechemarea modelului electric Chevrolet Bolt.

Automobilul Chevrolet Bolt a fost nevoit să inițieze o rechemare amplă din cauza unor posibile defecțiuni ale bateriei cu ajutorul căreia funcționează motorul electric. GM a anunțat acum că a încheiat un acord cu furnizorul de baterii pentru plata de despăgubiri.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Constructorul american General Motors a fost nevoit să recheme în service toate automobilele electrice Chevrolet Bolt produse, din cauza unei defecțiuni a bateriei care poate produce un incendiu. Proprietarii acestor automobile au fost avertizați de autorități să nu le parcheze lângă locuință sau în apropierea clădirilor, din cauza riscului ca bateria să genereze un incendiu, chiar și în timpul staționării. Rechemarea a fost inițiată în urmă cu aproximativ un an și a generat costuri uriașe pentru companie. În total, sunt circa 150.000 de automobile produse și vândute de GM în SUA și Canada, care au fost rechemate în service pentru înlocuirea bateriei. Costurile de rechemare au fost calculate la peste două miliarde de dolari.

Producția de automobile din România mai păstrează doar un mic avans față de 2020, după un declin puternic și în septembrie. Dacia și Ford, sever afectate de criza de semiconductori CITEȘTE ȘI Producția de automobile din România mai păstrează doar un mic avans față de 2020, după un declin puternic și în septembrie. Dacia și Ford, sever afectate de criza de semiconductori

Acum, General Motors a anunțat că a finalizat discuțiile cu producătorul bateiriei, compania sud-coreenă LG, fiind încheiat un acord pentru plata de despăgubiri. Bateriile vinovate de defecțiunea care a stat la baza rechemării au fost produse în uzina LG din SUA, din Mischigan, dar și în Coreea de Sud. Suma totală negociată este de 1,9 miliarde dolari, bani care vor acoperi toate cheltuielile generate de rechemare. GM a anunțat că banii vor apărea în bilanțul companiei pe trimestrul al treilea din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
rechemare chevrolet bolt
baterii lg