VIDEO Divizia de camioane a VW, care cuprinde Scania și MAN, își schimbă numele în Traton Group. Strategia: o identitate separată de compania-mamă, atragerea de fonduri și expansiunea la nivel global

VIDEO Divizia de camioane a VW, care cuprinde Scania și MAN, își schimbă numele în Traton Group. Strategia: o identitate separată de compania-mamă, atragerea de fonduri și expansiunea la nivel global
scris 22 iun 2018

Volkswagen Group va schimba denumirea diviziei de camioane și autobuze, care include Scania și MAN, în Traton Group, pentru a da o identitate separată de compania-mamă și pentru a pregăti atragerea de fonduri și expansiunea la nivel global.

Șeful diviziei de camioane și autobuze a Volkswagen Group, Andreas Rens, a declarat că numele structurii pe care o conduce va fi schimbat în Traton Group, scopul principal fiind acela de creare a unei identități puternice, separate de VW și pregătite pentru expansiune la nivel global, incusiv pentru atragere de investitori. „Va crește atractivitatea pentru noi talente și pentru piețele de capital”, a spus Renschler.

VW Truck & Bus este structura care integrează cele două mari companii care produc camioane, MAN și Scania, și care a cumpărat un pachet de acțiuni la constructorul american Navistar.

VW Truck & Bus a devenit companie pe acțiuni pentru a putea vinde mai ușor părți din firmă, însă cel mai probabil acest lucru nu se va întîmpla în 2018.

Consiliul General al Primăriei Capitalei a aprobat studiul de oportunitate pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice din fonduri europene CITEȘTE ȘI Consiliul General al Primăriei Capitalei a aprobat studiul de oportunitate pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice din fonduri europene

Potrivit anunțului comaniei, schimbarea de nume pentru noua structură va avea loc în trimestrul al treilea din acest an.

Divizia VW Truck & Bus a fost formată în 2015, la un an după achiziția completă a acțiunilor Scania. Inițial, compania a fost creată ca un SRL (Gmbh), deținut integral de VW AG, dar din acest an a devenit companie pe acțiuni, care astfel se va numi Traton Group AG.

Anul trecut, brandurile VW Truck & Bus au vândut 205.000 vehicule comerciale, la nivel global. Acestea au fost produse în 31 de locații, aflate în nu mai puțin de 17 țări. La 31 decembrie, compania avea 81.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen truck & bus
vw vehicule comerciale