Ultimele date despre viitorul Super-Duster, care va fi Coupe „Vom lansa un crossover gen BMW X4”. La ce preț va fi vândut

Ultimele date despre viitorul Super-Duster, care va fi Coupe „Vom lansa un crossover gen BMW X4”. La ce preț va fi vândut
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 iun 2018

Cele mai noi informații despre viitorul SUV derivat din Dacia Duster, pe care Renault îl va prezenta luna viitoare la Moscova, arată că acesta va fi inspirat de designul lui BMW X4 și va fi lansat anul viitor, la prețuri mult mai mari decât Duster.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Informațiile pe care Bruno Ancelin, director de produs, le-a dat publicității, în luna martie, referitor la un nou SUV dezvoltat de Renault pe baza lui Duster sunt confirmate acum de Sylvain Coursimault, directorul gamei „Global Acces” din cadrul Renault Group. Gama cuprinde produsele Dacia, dar și derivatele acestora indiferent dacă sunt vândute sub marca Renault sau Dacia. Acesta a declarat că SUV-ul ce va avea premiera la Moscova în luna august va fi un crossover „în genul lui BMW X4”.

„Va fi produs în uzinele Renault din Moscova, pentru piața din Rusia și va fi lansat în 2019”, a mai spus Coursimault pentru publicația Challenges, care are ca acționar important (40%) compania Renault.  

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentantul Renault, mașina va avea o lungime comparabilă cu cea a lui Duster (aproximativ 4,30 metri), va avea un caracter sportiv și va costa între 20.000 și 22.000 de euro.

VIDEO Accidentul în care o mașină Uber fără șofer a ucis un pieton ar fi fost provocat de un bug. Pietonul - detectat, dar ignorat CITEȘTE ȘI VIDEO Accidentul în care o mașină Uber fără șofer a ucis un pieton ar fi fost provocat de un bug. Pietonul - detectat, dar ignorat

Anterior, Bruno Ancelin anunțase că SUV-ul ce va fi lansat la Moscova în acest an va fi vândut și pe piețele asiatice, în China și alte țări din regiune, dar va fi construit pe o platformă diferită, mai nouă. Este vorba desrpe platforma CMF-B, care va fi utilizată de noua generație Clio.  

Singura incertitudine, la acest moment, este dacă modelul Super Duster va ajunge și în Europa sau nu, dar „dacă vine, va fi sub marca românească Dacia”, a spus Ancelin.

Singurul impediment este riscul de concurență cu Renault Kadjar, dar dacă analizele Renault vor arăta că piața răspunde pozitiv, nu va ajunge pe piață înainte de 2020.

Thiery Koskas, director comercial al Renault, a spus că modelul cu cele două variante ale sale ar trebui să genereze vânzări de 300.000 unități anual, pentru că va ajunge, ulterior, și în America de Sud.

EXCLUSIV Top 30 autoturisme: Schimbări pe piața din România, unele modele pierd clienți, niciun autovehicul premium nu mai prinde clasamentul. Care sunt cele mai înmatriculate mașini după dispariția taxei auto CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Top 30 autoturisme: Schimbări pe piața din România, unele modele pierd clienți, niciun autovehicul premium nu mai prinde clasamentul. Care sunt cele mai înmatriculate mașini după dispariția taxei auto

Reprezentanții companiei Renault au confirmat și schimbarea platformei pe care vor fi lansate viitoarele modele Dacia, cu aceeași CMF-B, în special din motive de siguranță. În 2022 intră în vigoare noi norme, pe care actuala platformă B0 nu le mai poate respecta.

Gama Acces a grupului Renault, din care face parte familia Logan, ar urma să atingă 2 milioane de exemplare, de la 1,5 milioane vândute în 2017. Creșterile ar urma să fi stimulate de modelul Kwid, de noua generație Duster și de viitorul Duster Cupe.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
super duster
duster
duster coupe