VIDEO Elon Musk pregătește primele mașini autonome ale Tesla în acest an

VIDEO Elon Musk pregătește primele mașini autonome ale Tesla în acest an
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 sep 2022

Tesla va produce în acest an primele automobile cu autonomie de nivel 3, potrivit declarațiilor făcute de Elon Musk în cadrul conferinței pe teme de enrgie organizată în orașul Stavanger din Norvegia de Fundația ONS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CEO-ul Tesla, Elon Musk, profită de fiecare eveniment la care participă pentru a transmite mesaje importante legate de constructorul american de automobile electrice. Prezent la conferința Offshore Northern Shore pe teme de energie, din Norvegia, Musk a vorbit despre evoluția celor două companii pe care le conduce, SpaceX și Tesla, respectiv despre preocuparea sa de a trimite o navă pe orbită și de a lansa primele automobile fără șofer.

Noi scumpiri la motorină. Diferența față de prețul benzinei a ajuns iar la nivelul din aprilie CITEȘTE ȘI Noi scumpiri la motorină. Diferența față de prețul benzinei a ajuns iar la nivelul din aprilie

„Cele două tehnologii care mă preocupă până la sfârșitul acestui an sunt să ducem Starship pe orbită până la sfârșitul anului și să avem mașini capabile să meargă singure, să avem conducerea autonomă pe scară largă cel puțin în SUA și potențial în Europa, în funcție de reglementările de aprobare”, a spus Elon Musk.

Elon Musk a mai făcut, atât înainte de conferință, cât și în discuțiile din timpul evenimentului, unele declarații referitoare la necesitatea de a utiliza petrolul și gazele în următoarea perioadă, pe termen scurt, pentru ca nevoile societății să fie satisfăcută. „În special în aceste zile, cu sancțiunile Rusiei, avem nevoie să folosim petrol și gaz pe termen scurt pentru că altfel civilizația se va prăbuși. Cred că orice persoană rezonabilă ar ajunge la această concluzie. În același timp, accelerarea introducerii energiei sustenabile”.

SUV-ul Mercedes-Benz EQS a intrat în producție, în uzina din SUA CITEȘTE ȘI SUV-ul Mercedes-Benz EQS a intrat în producție, în uzina din SUA

Șeful Tesla este de părere că tranziția la energia sustenabilă ar avea nevoie de „câteva decenii” pentru a fi dusă până la capăt. El a sugerat că Norvegia s-ar putea baza pe energia eoliană în zona Mării Nordului, care ar putea să ofere „o puternică, sustenabilă sursă de energie iarna”.

De asemenea, Elon Musk s-a exprimat în favoarea menținerii centralelor nucleare, ca sursă de energie.

Elon Musk a declarat jurnaliștilor prezenți la eveniment că a venit la această conferință în semn de apreciere pentru poporul norvegian în susținerea vehiculelor electrice. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla
masini autonome