VIDEO Ford a testat tehnologia care schimbă, din mers, semafoarele pe verde

VIDEO Ford a testat tehnologia care schimbă, din mers, semafoarele pe verde
scris 30 mar 2022

Centrul de Conducere Automată al Ford, din Europa, a dezvoltat, în cadrul cercetărilor pentru dezvoltarea de vehicule autonome, o tehnologie care permite schimbarea culorii semafoarelor atunci când urmează să treacă un vehicul prioritar, în regim de urgență.

Ambulanțele, mașinile de pompieri și mașinile poliției ar putea avea culoar liber cu ajutorul noilor tehnologii de comunicații Car-to-X, așa cum sunt denumite sistemele de comunicare cu infrastructura, dezvoltate de cei de la Ford, în Germania.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul din Ucraina se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețur CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul din Ucraina se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețur

Tehnologia se află în dezvoltare și la alți constructori auto, urmând să echipeze într-o formă sau alta vehiculele viitorului, în special cele care vor beneficia de conducere autonomă. Sistemul propus de Ford va putea permite trimiterea de semnale celorlalte mașini din trafic, pe baza culorii semaforului, astfel încât să fie evitate cele mai multe din accidentele care se produc ca urmare a schimbării acestei culori.

„Indiferent dacă este o mașină de pompieri care merge la un incendiu sau dacă este o ambulanță în drum spre un accident, ultimul lucru pe care și l-ar dori cineva este ca aceste mașini să fie prinse în trafic așteptând verde la semafor”, spune Martin Sommer, inginer cercetător la Ford, Automated Driving Europe.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

Testele pe care Ford le-a făcut sunt incluse în Coridorul pentru Noua Mobilitate din Aachen-Dusseldorf, care a funcționat între ianuarie 2020 și martie 2022. Testele au cuprins vehicule cu conducere autonomă și conectate, precum și infrastructură în rețea pe autostradă, în zone urbane și rurale.

Pentru a verifica funcționarea tehnologiei, a fost folosită o șosea cu opt semafoare consecutive, în Aachen, Germania, și două străzi cu trei semafoare consecutive în afara orașului. Vehiculele de test au fost Ford Kuga PHEV, care au jucat rolul de ambulanțe și vehicule de pasageri, în diferute scenarii.

 Într-o situație de răspuns de urgență, vehiculul de test a semnalizat către semafoare că are nevoie de lumina verde. După momentul trecerii prin intersecție, semaforul și-a reluat imediat activitatea normală.

VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Alexandru Mihai, Managing Partner Nordis Group: Oamenii și-au dat seama că, în vremuri tulburi, este bine să faci investiții. Investițiile imobiliare - cea mai bună și ușoară modalitate de securizare a banilor

În scenariul de trafic obișnuit, vehiculul de test a primit informații privind timpul în care semaforul își schimbă culoarea. În acest fel, mașina și-a redus viteza, de la 50 la 30 km/h, pentru ca momentul în care a ajuns la semafor să coincidă cu culoarea verde.

Și în cazul unei congestii de trafic, informațiile transmise de semafor pot ajuta mașina să reducă viteza, pentru a reduce blocajul.

Tehnologia folosită de Ford este de tip C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything) care permite comunicațiile directe între vehicul și infrastructură, alte vehicule sau alți utilizatori de trafic.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford kuga
ford conducere autonoma
schimbare semafor automat
ambulante semafor verde