Tesla pregătește o nouă divizare a acțiunilor, după raliul din pandemie

Tesla pregătește o nouă divizare a acțiunilor, după raliul din pandemie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 mar 2022

Tesla a anunțat planuri pentru o nouă divizare a acțiunilor proprii, a doua operațiune de acest tip din ultimii doi ani, menită să crească atractivitatea companiei în rândul micilor investitori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare constructor auto în funcție de capitalizare a transmis, luni, că va cere aprobarea acționarilor la AGA anuală în vederea creșterii numărului de acțiuni ordinare aflate în circulație, pentru a permite o operațiune de divizare a acțiunilor sub forma unui dividend.

Titlurile Tesla s-au apreciat cu peste 5% în tranzacțiile premarket în urma anunțului, la aproximativ 1.063 dolari/unitate.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune

Ar fi a doua divizare a acțiunilor Tesla din ultimii doi ani. Compania americană și-a divizat acțiunile în proporție de 5 la 1 în august 2020, pentru a le face mai accesibile investitorilor de retail.

Tesla avea 1,033 miliarde de acțiuni în circulație la finele lunii februarie.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

Anunțul Tesla vine pe fondul raliului acțiunilor companiilor din tehnologie în pandemie. Alphabet, compania-mamă a Google, a decis, în februarie, să își divizeze acțiunile în proporție de 20 la 1, o mutare similară fiind anunțată recent și de Amazon.  

În ultimele 12 luni, valoarea acțiunilor Tesla a crescut cu 65,3%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
divizare actiuni tesla
mici investitori
investitori retail
pret actiuni tesla