VIDEO & FOTO Premieră mondială: VW a prezentat noua generație a pickup-ului Amarok

VIDEO & FOTO Premieră mondială: VW a prezentat noua generație a pickup-ului Amarok
scris 8 iul 2022

VW Amarok are din acest moment o nouă generație, mult mai performantă decât prima, datorită platformei și contribuției Ford la acest proiect. Primele informații și imagini cu noul model au fost transmise live de constructorul german, iar comenzile vor fi deschise la finalul anului.

Noul VW Amarok a fost prezentat în premieră mondială, noutatea absolută fiind designul acestuia. Partea tehnică nu mai este chiar atât de nouă, dat fiind faptul că modelul germanilor preia în totalitate platforma și motorizările pe care Ford le-a dezvoltat pentru propriul model, Ranger, elemente care vor fi împărțite de cele două modele, ca urmare a alianței încheiate de cele două companii în urmă cu trei ani.

Uber continuă să se extindă în România CITEȘTE ȘI Uber continuă să se extindă în România

De fapt, nici măcar designul noului VW Amarok nu este în totalitate nou, deoarece doar partea frontală a fost complet redesenată, pentru a ilustra limbajul de design al mărcii VW. Practic, farurile grila și bara de protecție sunt elementele de caroserie complet schimbate, în comparație cu Ford Ranger, în timp ce restul caroseriei este aproape identică. Cele două autovehicule vor fi, de altfel, asamblate împreună, în aceeași uzină pe care Ford o deține în Africa de Sud, startul producției fiind programat pentru finalul acestui an.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: VW a prezentat noua generație a pickup-ului Amarok

Cele mai importante detalii ale noului VW Amarok sunt cele legate de performanțele sale, în special de motoarele dispoinibile. Dacă prima generație pleca la drum cu un motor de 2.0 litri, care îi reducea destul de mult atractvitatea pe multe dintre piețe, acum mașina va fi oferită cu cinci motoare, vârful de gamă urmând să fie un V6.

FOTO Noi elemente de siguranță în trafic, obligatorii de astăzi pentru toate vehiculele din UE CITEȘTE ȘI FOTO Noi elemente de siguranță în trafic, obligatorii de astăzi pentru toate vehiculele din UE

În plus, performanțele off-road, cu tehnologii de tracțiune integrală preluate de la Ford, și cele peste 20 de sisteme de asistență, fac din acest pick-up unul dintre cele mai sofisticate de pe piață. În acest fel, VW se pregătește să intre cu acest model și pe piața din SUA, pe care prima generație nu a mai ajuns niciodată.

„Pentru noua generație, am modificat semnificativ designul arhetipal al lui Amarok. Acum este. fără nicio îndoială, mai expresiv și chiar mai impresionant”, spune Albert Kirzinger, șef design la Volkswagen Vehicule Comerciale.

Noul Amarok va avea cinci versiuni de echipare, dintre care se remarcă PanAmericana, cu cele mai avansate trăsături off-road, și Aventura, vârf de gamă exclusivist. Caroseria va avea cele două versiuni tipice, Single Cab și Double Cab, cu o benă ce poată încărca până la 1,16 tone.

Dimensiunile lui Amarok sunt mult mai generoase la acestă generație, cu o lungime de 5,35 metri, la un ampatament de 3,27 metri, care asigură un comportament mai bun și mai mult spațiu la interior. În plus, se îmbunătățesc unghiurile de atac și degajare în off-road, iar adâncimea vadului pe care îl poate parcurge crește și ea la 80 de cm.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: VW a prezentat noua generație a pickup-ului Amarok

La interior, mașina a primit tehnologiile specifice momentului, cu un digital cockpit de 8 inci standard și de 12 inci pe versiunile superioare, însă întreg aspectul planșei de bord este schimbat, în comparație cu Ford, chiar dacă ambele au același display vertical pentru zona de infotainment. Un exemplu de diferențiere este sistemul audio Harman Kardon, pe care Amarok îl oferă în exclusivitate, pe versiunile de top.

Strategia VW pentru Europcar: platformă de mobilitate, închirieri de la patru ore la mai multe luni, dar și mașini autonome pentru clienți CITEȘTE ȘI Strategia VW pentru Europcar: platformă de mobilitate, închirieri de la patru ore la mai multe luni, dar și mașini autonome pentru clienți

Printre caracteristicile inedite ale mașinii se numără și acoperișul ranforsat ce poate suporta până la 350 kg, ceea ce permite, de exemplu, montarea unui cort de acoperiș. De asemenea, un acoperiș pentru benă, disponibil ca opțiune, ca putea transforma mașina într-un veritabil SUV.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: VW a prezentat noua generație a pickup-ului Amarok

Motoarele cu care va fi echipat noul Amarok vor fi patru TDI-uri, cele mai potrivite pentru o astfel de mașină de lucru, dar și un TSI. Cele mai mici motoare vor fi cele de 2.0 litri, de 150 și 170 CP, și un bi-turbo, de 204 CP. Cel mai puternic diesel va fi un TDI V6, de 3.0 litri, cu o putere maximă de 241 CP sau 250 CP, în funcție de piață. Motorul pe benzină va fi tot de proveniență Ford, un motor turbo în patru cilindri, cu o capactiate de 2.3 litri și 302 CP.

Și transmisiile disponibile cu aceste motoare sunt deja anunțate pe Ford Ranger, vedetă fiind cutia automată cu 10 trepte, prezentă standard pe aproape toate motoarele și opțional pe cel mai mic. Nu vor lipsi cutiile manuale cu 5 sau 6 trepte, precum și o cutie automată cu 6 trepte.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: VW a prezentat noua generație a pickup-ului Amarok

VW Amarok va avea o tracțiune integrală permanentă și una cu selector și va fi capabilă să tracteze până la 3,5 tone. Modurile de conducere vor ajusta caracteristicile sistemelor (suspensii, transmisie, motor), astfel încăt mașina să poată rula în siguranță pe orice suprafață.

Noul VW Amarok va fi lansat oficial în ultima parte a acestui an, când vor fi deschise comenzile și vor începe livrările pentru primele piețe pe care mașina va fi disponibilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw amarok
imagini noul amarok