VIDEO & FOTO Războiul display-urilor auto: BMW își prezintă noul sistem de afișare iDrive, la CES

VIDEO & FOTO Războiul display-urilor auto: BMW își prezintă noul sistem de afișare iDrive, la CES
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 ian 2021

După Mercedes-Benz, rivalii de o viață de la BMW și-au prezentat și ei noul display bazat pe o tehnologie avansată, inclus în noua generație a sistemului iDrive.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

BMW celebrează 20 de ani de la lansarea sistemului de control și afișaj iDrive, prezent deja pe toate modelele mărcii de două decenii, lansând cea mai nouă generație a acestui sistem, „care este pregătit să ducă interacțiunea conducător-automobil într-o nouă eră digitală și inteligentă”. La Consumer Electronics Show 2021, compania germană vine cu avanpremiera noului iDrive, ce va fi prezent pe noile modele lansate în acest an.

VIDEO & FOTO Războiul display-urilor auto: BMW își prezintă noul sistem de afișare iDrive, la CES

CES are loc anul acesta doar în variantă digitală, iar sistemul de afișa și control iDrive este dezvăluit prin intermediul unui clip video, care arată cum se desfășoară interacțiunea dintre șofer și mașină, într-un BMW al anului 2021. Clipul include și un automobil Seria 7 din 2001, cel care a primit prima versiune din istorie a lui iDrive. Alături de acesta se află noul iX, automobilul electric pe care BMW îl lansează în acest an, primul care va oferi noua generație iDrive.

VIDEO & FOTO Mercedes propune noul display MBUX Hyperscreen, computerul de bord care învață comportamentul șoferului CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Mercedes propune noul display MBUX Hyperscreen, computerul de bord care învață comportamentul șoferului

După cum explică BMW, următoarea generație a sistemului de afișaj și control aduce „o schimbare de paradigmă, deoarece numărul de funcții disponibile într-un automobil și complexitatea lor continu”. Constructorul bavarez spune că, în prezent, automobilul are acces la un număr mai mare de informații decât șoferul. De exemplu, poate primi și afișa avertismente de pericol de la alte automobile BMW și poate face predicții cu privire la disponibilitatea locurilor de parcare la o destinație.

VIDEO & FOTO Războiul display-urilor auto: BMW își prezintă noul sistem de afișare iDrive, la CES

Istoria sistemului iDrive, cel care integrează funcții de divertisment, navigație și telecomunicații, însă colectează și oferă și informații privind starea și funcționarea automobilului, cuprinde toate transformările la care am asistat de-a lungul anilor, cele mai multe fiind integrate ulterior și de alte mărci. Dispariția butoanelor și înlocuirea lor cu butoane virtuale, programabile, pe display, comenzile vocale, head-up displayul inteligent, controlul prin gesturi, conectarea, care a adus pentru prima dată internetul nelimitat într-un vehicul, aplicațiile de la terți instalate la bord, conexiunea mașină-smartphone, cu preluarea informațiilor de la mașină la telefon, asistența inteligentă și, în cele din urmă, actualizarea sistemului de operare din cloud, sunt doar cele mai importante repere ale acestui sistem inovator, care intră în acest an într-o nouă etapă, cea a vehiculelor electrice inteligente.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
display auto
idrive
ces
infotainment bmw