VIDEO&FOTO Skoda preia ideea Jogger Sleep Pack și propune Enyaq caravan, cu pat extensibil și birou

VIDEO&FOTO Skoda preia ideea Jogger Sleep Pack și propune Enyaq caravan, cu pat extensibil și birou
scris 30 mar 2023

Skoda a prezentat un proiect realizat de studenții înscriși la Skoda Vocational School, care are la bază modelul electric Enyaq pe care este instalat atât un pat pliant, cât și un birou mobil. Proiectul amintește izbitor de accesoriul Pack Sleep creat de Dacia pentru Jogger.

Automobilele transformate în spații de dormit sunt prezente de foarte mult timp în preocupările constructorilor auto, cre încearcă să ofere clienților soluții cât mai ietine pentru petrecerea timpului în aer liber, fără să mai fie nevoie de închiriere unei camere și nici măcar de o rulotă sau cort.

FOTO După Explorer, Ford pregătește Capri. Abandonat în anii 90 fără prea multe explicații CITEȘTE ȘI FOTO După Explorer, Ford pregătește Capri. Abandonat în anii 90 fără prea multe explicații

Dacia a venit în 2022 cu o propunere care a atras atenția prin ingeniozitatea ei. Este vorba despre transformarea modelului Jogger, care are o lungime adecvată, într-un mic camper, care conține un pat și spații de depozitare, la care se poate atașa și un cort.

Soluția a fost prezentată ca un prototip în 2022, dar a devenit produs de serie și vândut ca accesoriu în acest an, odată cu lansare lui Jogger Hybrid.

Acum, concurenții de la Skoda nu s-au lăsat mai prejos și au venit cu o soluție și mai sofisticată, pregătită pentru modelul electric Enyaq. Acesta primește un sistem multifuncțional, care include pat de o persoană, spații de depozitare și un birou mobil.

Deocamdată, este vorba despre un proiect, schițe realizate de studenții școlii de meserii a Skoda, care se află deja la al nouălea proiect realizat, prin transformarea automobilelor din gama Skoda. Studenții Skoda au lucrat împreună cu designerul șef Oliver Stefani și echipa acestuia, pentru a realiza schițele acestui automobil, care va fi construit ulterior în mărime naturală.

VIDEO&FOTO Skoda preia ideea Jogger Sleep Pack și propune Enyaq caravan, cu pat extensibil și birou

Scopul acestui prototip este să ofere nomazilor digitali, care nu vor să fie legați de un birou, ci să poată circula în voie.

FOTO Renault a prezentat în premieră Espace CITEȘTE ȘI FOTO Renault a prezentat în premieră Espace

Jiří Hadaščok, Exterior Design Coordinator la Skoda, spune că este încântat de ceea ce au creat elevii săi: „Studenții Skod Vocational School au făcut o treabă minunată. Personal, m-am bucurat să pot fi implicat în acest proiect susținând ucenicii și am profitat și eu de proiect. Este plăcut să privești la procesul de design dintr-un unghi diferit și să explorezi noi abordări”.

Škoda Student Car No. 9: more electrifying than ever from Škoda on Vimeo.

 

Cum arată pachetul Pack Sleep pentru Dacia Jogger:

viewscnt
Afla mai multe despre
enyaq caravan
dacia jogger pack sleep
jogger caravan