VIDEO Hyundai se aliază cu Uber și lansează taxiuri zburătoare

VIDEO Hyundai se aliază cu Uber și lansează taxiuri zburătoare
scris 7 ian 2020

Americanii de la Uber și producătorul sud-coreean de automobile Hyundai Motor au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unor taxiuri zburătoare electrice, un domeniu care atrage interesul tot mai multor companii. Vehiculele dezvoltate de nou partener ar urma să fie folosite de Uber pentru servicii de transport în 3-8 ani.

Cele două companii au prezentat, la Consumer Electronics Show (CES) 2020, un nou concept de taxi aerian.

Uber are deja parteneriate cu numeroase companii pentru dezvoltarea de taxiuri aeriene, printre care  Aurora Flight Sciences (subsidiară Boeing), Bell și Embraer. În decembrie, companai americană a anunțat un parteneriat cu startup-ul Joby Aviation. Joby a atras, până acum, finanțări în valoare de circa 130 de milioane de dolari de al investitori, inclusiv de la diviziile de investiții ale Intel, JetBlue Airways și Toyota.

Honda - primul producător auto din Japonia care lansează un vehicul cu conducere autonomă de nivel 3 CITEȘTE ȘI Honda - primul producător auto din Japonia care lansează un vehicul cu conducere autonomă de nivel 3

Vehculele aeriene, dezvoltate de parteneri, ar urma, în viitor, să fie folosite de Uber pentru servicii de transport. Data la care taxiurile aeriene vor începe transportul de pasageri nu a fost încă stabilită cu exactitate, dar Uber are o țintă ambițioasă: 2023.

"Am progresat constant către atingerea țintei noastre de a lansa Uber Air până în 2023", a declarat Eric Allison, director Uber Elevate, la Consumer Electronics Show (CES) în Las Vegas, citat de Reuters.

Pe de altă parte, Euisun Chung, vicepreședinte la Hyundai, anticipează că serviciile aeriene de mobilitate urbană vor fi lansate în 2028, în contextul în care legislația în doemniu necesită timp pentru a fi pusă la punct.

Uber nu este singură în cursa pentru dezvoltarea taxiurilor electrice aeriene.

Spre exemplu, startup-ul german Volocopter și producătorul auto chinez Geely, proprietarul Volvo și acționar minoritar al Daimler, au înființat o companie mixtă în vederea lansări de servicii de taxi aerian pe piața chineză. Volocopter, care dezvoltă un taxi zburător electric cu decolare verticală, a atras recent o finanțare de 50 milioane de euro de la Geely, Daimler și alți investitori, fonduri ce vor fi folosite pentru lansarea producției comerciale într-un interval de trei ani. Volocopter este evaluat, în prezent, la circa 250 de milioane de dolari și a atras finanțări totale de circa 100 de milioane de dolari.

Potrivit unui studiu PitchBook, taxiurile aeriene electrice ar putea atrage, anul acesta, milioane de dolari de la investitori care își vor reorienta o parte din fondurile alocate startup-urilor din domeniul transporturilor terestre.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
uber
taxi zburator
taxiuri zburatoare
taxi aerian
uber air