VIDEO Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, va porni azi într-o călătorie supersonică la marginea spațiului

VIDEO Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, va porni azi într-o călătorie supersonică la marginea spațiului
scris 20 iul 2021

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, va porni marți într-o călătorie supersonică la marginea spațiului care va fi transmisă în direct online.

El va zbura la bordul New Shepard, un sistem ce cuprinde o capsulă și o rachetă construit de compania sa Blue Origin, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Alături de el se vor afla doar trei oameni - fratele, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk în vârstă de 82 de ani și un student în vârstă de 18 ani, Oliver Daemen, care va fi primul client plătitor la bordul navei.

Acesta va fi primul zbor zpațial cu echipaj civil care nu va fi pilotat. Niciunul dintre astronauții Blue Origin sau personal instruit nu se va afla la bord.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

New Shepard va porni spre orbita terestră la 9 zile după zborul Virgin Galactic, cu fondatorul acestei companii, Richard Branson, la bord, care a fost lansat din New Mexico și a fost unul de succes.

Excursia lui Bezos, care va dura aproximativ 11 minute de la decolare la aterizare, va începe de la unitatea Blue Origin din apropriere de Van Horn (Texas), la ora României 16:00, dacă vremea va fi favorabilă.

Întreaga misiune va putea fi urmărită live pe site-ul Blue Origin, care va începe transmisiunea la ora României 14:30.

Cei care o vor urmări vor putea vedea cum racheta și capsula se îndreaptă spre marginea spațiului. Imagini din interior vor fi difuzate abia după zbor.

Blue Origin va găzdui ulterior o conferință de presă la care vor participa Bezos și ceilalți trei însoțitori.

New Shepard, ce nu poate fi pilotată din interior, este botezată după Alan Shepard, care, în 1961, a devenit primul american ce a ajuns în spațiu în timpul unui zbor suborbital ca parte a programului Mercury al NASA.

La fel ca zborul Virgin Galactic, New Shepard nu va intra pe orbita Pământului, dar va duce echipajul la o altitudine de 100 de kilometri. Capsula va reveni pe Pământ cu ajutorul unei parașute.

Zborul Virgin Galactic a atins altitudinea de 86 de kilometri.

Compania miliardarului Elon Musk, Space X, a anunțat că va ajunge și mai sus în luna septembrie, când are în plan să trimită un echipaj civil pentru un zbor orbital de câteva zile la bordul capsulei sale Crew Dragon.

NASA și U.S. Air Force definesc drept astronaut orice persoană care zboară la o altitudine mai mare de 80 de kilometri.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
spatiu
călătorie supersonică