VIDEO Misiune istorică - India a aselenizat cu succes. Sonda Vikram a ajuns pe suprafața Lunii

VIDEO Misiune istorică - India a aselenizat cu succes. Sonda Vikram a ajuns pe suprafața Lunii
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2023

India a reușit ceea ce nicio altă națiune nu a mai reușit până acum, să ducă o sondă și un rover în zona Polului Sud selenar. Este o misiune istorică și o victorie pentru Agenția Spațială Indiană, alături de ESA (Agenția Spațială Europeană), cea care a sprijinit întregul proiect. Este de asemenea, o victorie în cursa spațială în ceea ce înseamnă pașii către o bază lunară permanentă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pentru început, sonda va aștepta câteva ore pentru ca praful lunar să se așeze, scrie Hotnews.ro.

Ministrul Transporturilor a anunțat rezilierea contractul cu firma italiană Todini, care lucra la descărcarea de pe autostrada A1, către Timișoara CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor a anunțat rezilierea contractul cu firma italiană Todini, care lucra la descărcarea de pe autostrada A1, către Timișoara

Ulterior, panourile de pe una dintre laturile sondei Vikram se vor deschide, iar roverul Pragyaan va coborî pe o rampă, până pe suprafața lunii.

De aici, roverul își va începe miniunea de explorare a rocilor și a craterelor din zona Polului Sud al Lunii. Roverul va aduna date și imagini care vor fi transmise pe Terra pentru a fi analizate.

Data aselenizării a fost atent selectată ca să coincidă cu începutul unei zile lunare, echivalentul a 28 de zile terestre. Asta pentru că bateriile sondei și roverului au nevoie de lumină solară pentru a se încărca și funcționa.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
luna