VIDEO Pasagerii s-au baricadat și au refuzat să coboare dintr-un avion care a aterizat la Varna în loc de Sofia

VIDEO Pasagerii s-au baricadat și au refuzat să coboare dintr-un avion care a aterizat la Varna în loc de Sofia
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2023

Pasagerii s-au baricadat într-un avion al unei companii low-cost, care a aterizat la Varna în loc de Aeroportul din Sofia, fără a-i anunța în prealabil, scrie Novinite.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Totul s-a întâmplat vineri, dar cazul a devenit public luni, după ce în cursul zilei au circulat videoclipuri pe rețelele de socializare. Pasagerii bulgari s-au plâns, în primul rând, de faptul că avionul a decolat cu 3 ore întârziere din Abu Dhabi. Apoi, cu câteva minute înainte de aterizare, au fost informați că vor ateriza la Varna. Adică la 440 de kilometri distanță de Sofia, unde ar fi trebuit să ajungă, arată G4Media.ro.

Irakul a prezentat un proiect care poate concura cu Canalul Suez CITEȘTE ȘI Irakul a prezentat un proiect care poate concura cu Canalul Suez

Lidiya Dimitrova, care este unul dintre pasagerii care au filmat videoclipurile, a declarat pentru Televiziunea Națională că au reacționat astfel deoarece „este o altă bătaie de joc a acestei companii aeriene față de pasagerii bulgari”.

În videoclipuri, se vede că grupul care refuză să coboare este format din aproximativ 10 persoane. În avion se aflau și copii.

Dimitrova dă vina pe compania aeriană „WizzAir”, care a aterizat pe un „aeroport greșit”. Saga a început cu întârzierea zborului cu câteva ore, care a dus la imposibilitatea de a ateriza pe aeroportul din Sofia.

„Deși echipajul știa, fără să ne informeze, ne-a urcat în avion. Iar cu 15 minute înainte de a ateriza pe aeroportul din Varna, în loc de aeroportul din Sofia, pilotul ne-a anunțat că vom ateriza pe un aeroport greșit. Au fost comandate 5 autobuze, care trebuie să ne ducă pe toți, ceea ce înseamnă că mulți dintre noi nu vor putea merge la serviciu sau să-și îndeplinească angajamentele. Nu numai că linia aeriană refuză să coopereze, dar a apărut și poliția de frontieră și ne-a dat 10 minute să ne gândim dacă să coborâm de bunăvoie sau ne vor aresta și ne vor scoate din acest avion în cătușe, inclusiv pe copiii care sunt aici”, spune Dimitrova în videoclip.

Potrivit informațiilor Televiziunii Naționale, în cele din urmă, pasagerii au coborât voluntar, însoțiți de polițiști, dar nu au fost arestați. Apoi au fost duși la Sofia cu un autobuz. Distanța dintre cele două orașe poate fi parcursă cu mașina în mai mult de 5 ore.

Șeful Renault: Regulile de emisii Euro 7 propuse de UE vor distrage atenția industriei auto de la dezvoltarea vehiculelor electrice CITEȘTE ȘI Șeful Renault: Regulile de emisii Euro 7 propuse de UE vor distrage atenția industriei auto de la dezvoltarea vehiculelor electrice

Dimitrova, împreună cu alți pasageri, intenționează să depună o plângere civilă pentru daune morale.

Viceprim-ministrul Hristo Alexiev a ordonat o anchetă privind motivele care au dus la refuzul unor pasageri de a coborî din avion pe aeroportul din Varna.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
sofia
varna