VIDEO ULTIMA ORĂ Ciolacu anunță o nouă posibilă creștere a salariului minim pe economie în acest an, fără impozit. Suma pregătită

VIDEO ULTIMA ORĂ Ciolacu anunță o nouă posibilă creștere a salariului minim pe economie în acest an, fără impozit. Suma pregătită
scris 5 apr 2022

Coaliția de guvernare discută o nouă posibilă creștere a salariului minim brut, până la finalul acestui an, cu 200 de lei, a anunțat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Majorarea ar urma să fie pe lângă măsura de acordare de tichete în valoare de 50 de euro, pentru alimente, persoanelor cu venituri mici.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

“Este și o propunere din partea IMM-urilor dacă se mărește salariul minim cu 200 de lei, acești 200 de lei să nu fie impozitați cu CAS și CASS. Toate aceste discuții nu se fac într-un glob la parlament, în coaliție sau la guvern. Ele sunt discutate și cu partenerii sociali. Discuția este să avem această creștere de anul acesta“, a spus Marcel Ciolacu.

În toamna anului trecut, Guvernul a aprobat creșterea salariului minim până la 2.550 de lei, măsură care a intrat în vigoare la începutul acestui an.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

Astfel, de la 1 ianuarie, salariul minim este de 2.550 lei brut, reprezentând o creștere de 10,8% comparativ cu cel din 2021.

Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat recent că, din punctul său de vedere, un salariu mic este tot ce înseamnă sub 3.000 de lei net.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu minim
marcel ciolacu