VIDEO Toyota vrea să cumpere două divizii de robotică de la Google, inclusiv pe creatoarea Cheetah

VIDEO Toyota vrea să cumpere două divizii de robotică de la Google, inclusiv pe creatoarea Cheetah
scris 1 iun 2016

Toyota Motor poartă discuții cu reprezentanții Alphabet, compania-mamă a Google, pentru achiziția a două divizii de robotică din cadrul grupului american, potrivit Reuters, care citează informații publicate de presa japoneză.

Producătorul auto vrea să cumpere Boston Dynamics, companie care a construit Cheetah, cel mai rapid robot patruped creat până în prezent, și Schaft, un dezvoltator japonez de roboți umanoizi, scrie cotidianul japonez Nikkei.

Reprezentanți Toyota au refuzat să comenteze pe marginea unei posibile achiziții a celor două divizii de robotică. Oficialii companiei au arătat că divizia de dezvoltare a grupului nipon, Toyota Research Institute, discută “în mod regulat potențiale colaborări cu partenerii externi, care au ca scop crearea de automobile mai performante și progresul eforturilor în domeniul cercetării și dezvoltării”.

Atât Boston Dynamics, cât și Schaft, au fost cumpărate de Google în 2013, în cadrul unei campanii de investiții în domeniul roboticii coordonate de Andy Rubin, fost șef al diviziei Android a Google.

Aplicația Google pentru iPhone și iPad încarcă instant articolele CITEȘTE ȘI Aplicația Google pentru iPhone și iPad încarcă instant articolele

În martie, surse din piață au indicat că Google va scoate la vânzare Boston Dynamics, din cauza probabilității reduse ca divizia să lanseze prea curând un produs comercial și a unor conflicte interne.

Tensiunile dintre Boston Dynamics și restul celor implicați în proiectul Replicant au ieșit la iveală când o minută a unei întâlniri din noiembrie anul trecut și câteva emailuri ulteriore au fost publicate din greșeală pe un forum online accesibil celorlalți angajați ai Google. Un angajat al Google a trimis informațiile la Bloomberg News.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota motor
google
robotica
divizii
negocieri
investitie