VIDEO Umbrărescu a declanșat "Operațiunea Monstrul" la Autostrada Transilvania

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2024

UMB a apelat, pentru lucrările la Autostrada Transilvania, la un utilaj de mare tonal, o macara pe care cei care au vizionat filmarea o denumesc "Operațiunea Monstrul", parafrazare după un film românesc celebru din anii 70.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Compania are contracte importante pentru loturi din Autostrada Trasilvania, secțiunea Mihăiești – Zimbor, drumul express Craiova – Pitești, dar și pentru lucrări de reabilitarea în diverse alte zone.

VIDEO Cristian Marius Man

Recent, și lucrările la drumul expres care leagă Centura Oradei de Autostrada Transilvania au fost reluate, de către grupul austriac Strabag.

Antreprenor: STRABAG SRL;
Lungime: 18,96 km.;
Durată contract: 30 de luni (6 luni proiectare, 24 de luni execuție);

ANUNȚ Mobilizarea în șantier a crescut la Autostrada Moldovei. Câți kilometri pot fi deschiși CITEȘTE ȘI ANUNȚ Mobilizarea în șantier a crescut la Autostrada Moldovei. Câți kilometri pot fi deschiși

Valoare contract: 545,9 milioane de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: POIM;
Stadiu actual: 91%;
Termen deschidere: martie 2024.

VIDEO Umbrărescu a declanșat

În noiembrie a fost anunțat că llucrările la drumul expres care leagă Centura Oradei de Autostrada Transilvania sunt realizate în proporție de 88%.

Ritmul constructorului austrac Strabag este unul foarte bun, mobilizarea acestuia pe șantier fiind de 275 muncitori și 182 utilaje, echipamente și camioane, arătau autoritățile.

VIDEO Umbrărescu a declanșat

 

VIDEO Umbrărescu a declanșat

Cei 18,96 kilometri ai drumului care conectează Autostrada Transilvania (Biharia) de Centura Oradea (Sântandrei) au ca termen contractual martie 2024.

Volkswagen AG amână planurile de construire a unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice în Europa de Est CITEȘTE ȘI Volkswagen AG amână planurile de construire a unei fabrici de baterii pentru mașinile electrice în Europa de Est

Primul drum expres din Vestul țării

Contractul pentru cei 18,96 kilometri de drum care să lege Oradea de Autostrada A3 a fost semnat cu austriecii de la Strabag în 21 iulie 2021 pe suma de 546 milioane lei fără TVA și prevede 6 luni de proiectare și 24 de execuție. 

Drumul de 19 km este construit la profil de drum expres pe 13 km, iar pe 6 km, la profil de drum național cu 4 benzi cu separator între sensuri. Odată finalizat acest proiect, va reprezenta practic primii kilometri veritabili de drum expres din Ardeal, parte din DEx11 Oradea - Arad.

Ministrul Transporturilor: Nu vom recepționa Podul peste Dunăre până când constructorul nu va remedia toate neconformitățile CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: Nu vom recepționa Podul peste Dunăre până când constructorul nu va remedia toate neconformitățile

Proiectul drumului de legătură are o lungime de 18,96 km, 12 poduri noi și pasaje (inclusiv peste Crișul Repede și peste șoseaua Borșului), dar și 3 noduri rutiere. Acesta urmează să facă legătura dintre Centură și autostradă, din zona sensului giratoriu cu Calea Sântandrei spre Sântandrei – Borș – Biharia.

Conform informațiilor din caietul de sarcini, profilul drumului va fi unul cu patru benzi și cu separator de fluxuri de circulație pe mijloc, cu o platformă totală de 23,5 metri lățime.

viewscnt
Afla mai multe despre
drum expres
arad – oradea