VIDEO Zboruri anulate pe Aeroportul Luton, al cincilea ca mărime din Anglia, din cauza unui incendiu devastator produs în parcare

VIDEO Zboruri anulate pe Aeroportul Luton, al cincilea ca mărime din Anglia, din cauza unui incendiu devastator produs în parcare
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2023

Toate zborurile de pe Aeroportul Luton din Londra au fost suspendate, iar oamenii au fost rugați să nu călătorească acolo, din cauza unui incendiu de proporții în parcarea terminalului, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Parcarea Terminalului 2 a suferit "o prăbușire structurală semnificativă", potrivit serviciului de pompieri din Bedfordshire.

VIDEO PROFIT LIVE Andrei Duțulescu, CEO Instant.ro, după ce a atras fonduri pentru 15% din acțiuni: Vrem să ne extindem internațional în Ungaria, Bulgaria și Grecia CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Andrei Duțulescu, CEO Instant.ro, după ce a atras fonduri pentru 15% din acțiuni: Vrem să ne extindem internațional în Ungaria, Bulgaria și Grecia

Cincisprezece mașini de pompieri au intervenit la incendiul care a afectat jumătate din structura cu mai multe etaje și a implicat numeroase mașini, scrie News.ro.

Zborurile au fost suspendate până miercuri, la ora 12:00 BST, pentru siguranța pasagerilor și a personalului, precizează aeroportul.

Patru pompieri și un membru al personalului aeroportului au fost transportați la spital după ce au inhalat fum, iar o altă persoană a fost examinată la fața locului.

Sute de persoane sunt blocate în Luton în această dimineață, fără nicio modalitate de a ajunge acasă.

Mulți au declarat pentru BBC că mașinile lor se aflau în parcare.

Toate hotelurile sunt rezervate, iar mulți pasageri susțin că liniile aeriene i-au lăsat pur și simplu baltă.

Există o prezență intensă a poliției, iar mulți ofițeri fac tot posibilul pentru a îndepărta oamenii de la locul accidentului. Pentru unii dintre pasagerii blocați, engleza nu este prima lor limbă.

Mulți dintre ei se grăbesc cu bagajele lor spre gara aeroportului Luton în încercarea de a prinde un tren sau un autocar spre alte aeroporturi pentru a prinde zboruri în următoarele ore.

SURPRIZĂ Andreea Pipernea, fostul CEO al NN Pensii, este noul managing partner Exit by Choice, un startup care pregătește fondatori de afaceri pentru exit-uri CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Andreea Pipernea, fostul CEO al NN Pensii, este noul managing partner Exit by Choice, un startup care pregătește fondatori de afaceri pentru exit-uri

Aeroportul Luton din Londra este al cincilea aeroport ca mărime din Marea Britanie, după Heathrow, Gatwick, Manchester și Stansted, transportând peste 13 milioane de pasageri în 2022.

Serviciul de ambulanță a declarat că un incident critic a fost oprit, dar va "rămâne la fața locului pentru a sprijini colegii de pompieri și de salvare".

Imaginile partajate online arată flăcări uriașe și fum care se ridică de la ultimul etaj al clădirii.

Aeroportul a transmis că un incendiu la o mașină s-a extins.

S-au putut auzi alarme de vehicule și explozii puternice, iar un martor a descris viteza cu care focul a străpuns etajul superior al parcării ca fiind "incredibilă".

Serviciul de pompieri a declarat că primul apel despre incendiu a venit la ora 20:47 BST.

"Echipajele de pompieri lucrează pentru a stinge incendiul și pentru a preveni răspândirea acestuia la clădirile adiacente și la celelalte vehicule”, au mai precizat pompierii.

Poliția și ambulanța sunt prezente, iar pompierii au sfătuit locuitorii din zonă să închidă ferestrele și ușile și să evite zona.

Digi ajunge cu fibra optică în casele a peste 1 milion de spanioli din Andaluzia CITEȘTE ȘI Digi ajunge cu fibra optică în casele a peste 1 milion de spanioli din Andaluzia

Aeroportul a spus într-o declarație: "Toate zborurile sunt în prezent suspendate în timp ce serviciile de urgență răspund la un incendiu de mașină care s-a extins în parcarea Terminalului 2”.

"Accesul la aeroport este în prezent restricționat și rugăm oamenii să nu călătorească la aeroport în acest moment. Vor urma actualizări ulterioare", au mai transmis oficialii aeroportului.

Aceștia au precizat că personal suplimentar este la dispoziție pentru a oferi asistență pasagerilor și a spus că aceștia ar trebui să contacteze compania lor aeriană pentru informații despre zboruri.

Pe site-ul aeroportului se precizează că parcarea care a luat foc se află "la doar cinci minute de mers pe jos de intrarea în terminal".

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul luton
incendiu