Virgin Galactic va deveni luni prima companie de turism spațial listată la bursă

Virgin Galactic va deveni luni prima companie de turism spațial listată la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2019

Virgin Galactic va deveni luni prima companie de turism spațial care va fi listată direct la bursă, la New York, în urma aprobării de către acționari a fuziunii cu una dintre companiile de investiții deținute de Chamath Palihapitiya, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fuziunea a fost anunțată în luna iulie, urmând ca firma Social Capital Hedosophia, deținută de Palihapitiya, să preia o participaie de 49% la Virgin Galactic. Fuziunea va conferi companiei combinate o evaluare de 1,5 miliarde de dolari, iar fondatorul Virgin Galactic, sir Richard Branson, va păstra o participație de control de 51%, scrie News.ro.

Un milion de dolari pentru un loc de parcare în Hong Kong CITEȘTE ȘI Un milion de dolari pentru un loc de parcare în Hong Kong

Compania lui Palihapitiya este tranzacționată deja la bursa din New York. Potrivit documentelor publicate de companie, fuziunea cu Virgin urmează să fie finalizată vineri. După finalizarea fuziunii, acțiunile noii companii vor fi tranzacționate la bursa din New York începând de luni, cu simbolul SPCE.

Branson a sugerat într-un interviu acordat CNBC săptămâna trecută că debutul la bursă al Virgin Galactic va avea loc în curând.

Nava spațială a Virgin Galactic poate transporta șase pasageri și doi piloți, până la intrarea în spațiu. Nava se desprinde de un avion cu reacție și este propulsată de un motor de rachetă, având capacitatea să atingă o viteză de trei ori mai mare decât viteza sunetului, în timp ce urcă în atmosfera Pământului. Nava spațială și pasagerii săi vor pluti câteva minute în imponderabilitate, înainte de a ateriza pe Pământ ca un avion tradițional.

Un bilet pentru un zbor cu Virgin Galactic costă aproximativ 250.000 de dolari, iar compania a atras 603 de clienți care așteaptă să călătorească în spațiu.

Vehiculele investiționale, cunoscute sub numele de Special purpose vehicles (SPAC), atrag capital pentru a cumpăra o companie existentă. În cazul Social Capital Hedosophia, aceasta cumpără mai puțin de 50% din Virgin Galactic, pentru a o ajuta să intre pe piața de capital. Palihapitiya este fondator al Social Capital Hedosophia și unul dintre primii directori ai Facebook

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin galactic
bursa
turism
galactic