Volkswagen a anunțat achiziția integrală a acțiunilor AUDI AG, cu circa 50% mai scump decât valoarea de piață

Volkswagen a anunțat achiziția integrală a acțiunilor AUDI AG, cu circa 50% mai scump decât valoarea de piață
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 iun 2020

Volkswagen AG a anunțat că va cumpăra acțiunile Audi AG, deținute de acționari minoritari. Prețul stabilit pentru achiziție este de 1.551,53 euro per acțiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Volkswagen AG, companie care deține 99,64% din Audi AG, a ajuns la o înțelegere pentru achiziția acțiunilor minoritare la un preț de 1.551,53 euro pe acțiune, potrivit unui anunț ad-hoc publicat de companie. Prețul anunțat depășește valoarea de piață, de 1.050 de euro. Intenția acționarului VW AG de achiziție a fost anunțată încă din februarie. Numărul de acțiuni cumpărate se ridică la 152.749 de unități, având astfel o valoare de 237 milioane de euro.

Audi mai avea pe bursele din Germania (Berlin, Düsseldorf, Frankfurt pe Main, Hamburg, Muchen și Stuttgart) doar un pachet de 0,36% din acțiunile sale.

Tranzacția va fi încheiată odată cu aprobarea în adunarea generală a acționarilor, care ar trebui să aibă loc în lunile iulie sau august. Acțiunile minoritare sunt deținute, potrivit market screener.com, de mai multe fonduri de investiții din Germania. Audi AG deține și mărcile italiene Lamborghini și Ducati.

Renault a anunțat sindicatele despre concedierea a peste 2.000 de muncitori din fabrici și alți 1.500 din inginerie CITEȘTE ȘI Renault a anunțat sindicatele despre concedierea a peste 2.000 de muncitori din fabrici și alți 1.500 din inginerie

Anul trecut, Audi a vândut 1.845.573 de vehicule, cu 1,8% mai multe față de 2018, având venituri de 55,68 miliarde euro, cu 3,8% mai multe ca în 2018. Marja de porfit operațional a fost de 8,1%, iar porfitul obținut s-a ridicat la 4,5 miliarde de euro.

Audi Automobilwerke a fost înființată de August Horch, în 1910, numele reprezentând traducerea latină a cuvântului german “horch” (auzi). El a ales această soluție după ce prima lui companie, August Horch & Cie., din care plecase, l-a dat în judecată și i-a interzis să folosească numele. După fuziunea dintre Audi, DKW, Horch și Wanderer, în 1928, sub numele Auto Union (de aici și simbolul celor patru cercuri), compania a fost lichidată la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, după ce fusese exploatată de trupele sovietice. Auto Union fost reînființată în 1949, iar în 1959 era deținută de Daimler Benz, care a vândut-o apoi, în 1960

În 1964, Volkswagen a cumpărat 50% din companie, iar numele Audi a fost readus la viață în 1965 de noii proprietari, pe unele dintre modelele fabricate. În 1966, compania Auto Union AG era deținută complet de Volkswagen. Numele scurt Audi AG a fost adoptat abia în 1985.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
volkswagen ag
actiuni audi
auto union