Volkswagen a renunțat la construcția uzinei din Turcia, investiție la care a sperat și România

Volkswagen a renunțat la construcția uzinei din Turcia, investiție la care a sperat și România
scris 1 iul 2020

Volkswagen a renunțat la ideea construcției unei fabrici în Turcia, acolo unde să fie produse mai multe modele din grup, din cauza crizei COVID-19, potrivit unor surse din cadrul companiei.

La această investiție a sperat și România.

Informația a fost confirmată de mai multe surse din cadrul VW Group pentru publicația germană Automobilwoche, cu precizarea că șefii companiei au decis să folosească uzinele actuale pentru necesarul mărcilor din grup. Favorizată va fi uzina din Bratislava, unde vor merge cele două modele, VW Passat și Skoda Superb, care ar fi trebuit să fie produse în Turcia. În prezent, VW Passat, actuala generație, este produs în Germania, la Emden, însă acolo urmează să fie introdus în fabricație un nou model electric, din familia ID. În același timp, Skoda Superb este produs în Cehia, dar compania avea, anterior crizei, nevoie de spațiu industrial pentru noile SUV-uri tot mai cerute pe piață.

ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Guvernul a \ CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Planul de relansare a economiei - Guvernul a "tras" proiectele metroului și trenului metropolitan din Cluj ale Primăriei conduse de Boc

Investiția abandonată din Manisa, de peste 1 miliard de euro, ar fi trebuit să genereze circa 4.000 de locuri de muncă și să conducă la o producție de 300.000 de vehicule anual, la inaugurare. Alegerea Turciei a avut o serie de argumente economice, inclusiv poziționarea și accesul pe piețe importante, traansportul maritim și potențialul pieței locale. În acest moment, însă, din cauza prăbușirii piețelor globale în urma epidemiei de coronavirus, companiile au suficiente capacități de producție, multe subutilizate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
turcia
uzina