Volkswagen - Anunț pentru legendara mașină Golf

Volkswagen - Anunț pentru legendara mașină Golf
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2023

Volkswagen nu intenționează să dezvolte o nouă generație de motoare cu combustie pentru legendara sa mașină Golf, a declarat directorul general al mărcii, Thomas Schaefer, pentru publicația Automobilwoche, marcând un capăt de drum pentru un model aflat în vânzare din 1974, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Golf 8, aflat în prezent în producție, va fi ultima versiune de motor cu ardere internă a mașinii hatchback, cu încă o serie de actualizări așteptate anul viitor, scrie News.ro

Holcim România își extinde divizia de agregate prin achiziționarea unuia dintre cei mai importanți furnizori din zona București-Ilfov CITEȘTE ȘI Holcim România își extinde divizia de agregate prin achiziționarea unuia dintre cei mai importanți furnizori din zona București-Ilfov

"Cu asta, mașina este pregătită până la sfârșitul deceniului. Apoi trebuie să vedem cum se dezvoltă acest segment", a spus Schaefer.

"Dacă lumea se va dezvolta complet diferit decât se aștepta până în 2026 sau 2027, am putea dezvolta un vehicul complet nou - dar nu cred că se va întâmpla. Până acum nu este de așteptat", a adăugat el.

Decizia Volkswagen de a nu investi în modernizarea Golf, cea mai bine vândută mașină din Europa de zeci de ani, este un semn al schimbării investițiilor realizate de producătorul de automobile, de la reutilarea motoarelor cu ardere la reducerea costurilor vehiculelor electrice.

Marca Volkswagen, parte a Grupului Volkswagen, vizează ca până în 2030, 80% din vînzările sale din Europa să fie de mașini electrice și 55% în America de Nord.

Grupul vizează ca în același interval 50% din vehiculele comercializate la nivel mondial să fie electrice.

Producătorul auto intenționează să păstreze numele Golf pentru un viitor model electric, care ar urma să fie lansat în 2028 cel mai devreme, a spus Schaefer.

Compania urmează să lanseze 10 noi modele electrice până în 2026, inclusiv o mașină electrică cu baterie, cu un preț de sub 25.000 de euro (27.000 USD).

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
golf