Parizienii nu mai vor trotinete electrice în oraș

Parizienii nu mai vor trotinete electrice în oraș
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 apr 2023

În urma unui referendum organizat în Paris, locuitorii capitalei franceze au votat în proporție covârșitoare împotriva păstrării trotinetelor electrice în oraș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parisul are una dintre cele mai bine reglementate piețe a trotinetelor electrice, însă, este posibil ca aceasta să dispară complet din oraș, ca urmare a rezultatului celui mai recent referendum local.

În cadrul referendumului organizat de primarul Anne Hidalgo, 89% dintre votanți au votat pentru renunțarea la trotinetele electrice.

Statul New York pregătește taxă pentru serviciile Netflix și alte companii de streaming pentru a finanța pierderile metroului din cea mai mare metropolă a Americii CITEȘTE ȘI Statul New York pregătește taxă pentru serviciile Netflix și alte companii de streaming pentru a finanța pierderile metroului din cea mai mare metropolă a Americii

Drept urmare, companiile care operează împreună în jur de 15.000 de trotinete electrice în Paris, Lime, Dott și Tier, ar trebui să le scoată din oraș până la 1 septembrie.

Deși inițial susținea această formă de transport, primarul Anne Hidalgo a militat împotriva trotinetelor electrice în ultima vreme, spunând că apar prea multe accidente și că reprezintă un model de business prea scump, cu călătorii de 10 minute care costă 5 euro.

De partea cealaltă, cele trei companii spun că rezultatul votului a fost influențat de prezența foarte scăzută la vot. Au votat 103.084 de oameni, adică aproximativ 7,5% din oamenii cu drept de vot din Paris.

Referendumul, însă, este doar consultativ, astfel că decizia finală rămâne la primar.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
trotinete electrice