Volkswagen anunță când va decide dacă va mai construi noua sa fabrică în Turcia, la care speră și România

Volkswagen anunță când va decide dacă va mai construi noua sa fabrică în Turcia, la care speră și România
scris 19 nov 2019

Volkswagen AG va decide până la finalul anului dacă va construi noua sa fabrică în Turcia, a anunțat producătorul auto german după reuniunea Consiliului de supervizare, transmite Novinite.

Luna trecută, VW a amânat decizia finală privind construirea unei fabrici în Turcia, pe fondul criticilor internaționale la adresa operațiunilor militare derulate de Ankara în Siria și al temerilor legate de efectele potențiale asupra imaginii VW, amânare care a reaprins și speranțele României că va prelua proiectul.

Volkswagen analizase mai multe posibile locații pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia și Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia. În Manisa, la 40 km de orașul Izmir, ar fi urmat să se construiască o uzină cu o capacitate anuală de producție de 300.000 de vehicule, arată Agerpres.

FOTO Ford Mustang Mach-E, primul SUV electric al mărcii, a fost lansat la Los Angeles CITEȘTE ȘI FOTO Ford Mustang Mach-E, primul SUV electric al mărcii, a fost lansat la Los Angeles

Luna aceasta, puternicele sindicate de la grupul german Volkswagen AG s-au angajat să blocheze planul producătorului auto de a construi în Turcia o fabrică de 1,3 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari), pe fondul operațiunile militare derulate de Ankara în Siria.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
turcia