FOTO BMW Seria 2 Gran Coupé: primele imagini, informații și prețuri

FOTO BMW Seria 2 Gran Coupé: primele imagini, informații și prețuri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 oct 2019

BMW a prezentat primele imagini cu noul model Serie 2 Gran Coupe, un model spectaculos care continuă să extindă nișa începută de coupe-urile Serie 1, în 2004, și Serie 2, în 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Noul BMW Serie 2 Gran Coupe devine cel mai accesibil sedan al mărcii bavareze, în acest moment, fiind anunțate deja și prețurile, site-urile BMW din Germania fiind pregătite pentru configurare și comenzi. BMW a dat publicității, deocamdată, imagini și detalii ale noului model, anunțat cu mult timp în urmă. Serie 2 Gran Coupe este primul sedan patru uși, pe segmentul compact al BMW, după ce vechea Serie 1 a avut un coupe clasic, urmat apoi de coupe-ul primei generații Serie 2. Practic, după ce BMW a decis să separe Serie 1 de caroseriile de tip berlină, care au fost denumite Serie 2, este prima versiune care are patru uși, care preia totodată și tracțiunea față, introdusă pe noua generație Serie 1.

FOTO Cel mai mare SUV sport al VW, Atlas Cross, a fost prezentat oficial în SUA CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai mare SUV sport al VW, Atlas Cross, a fost prezentat oficial în SUA

Din punct de vedere al designului, are ținuta și liniile unui coupe elegant, astfel că permite mărcii să-l denumească „coupe cu patru uși”. Cele mai multe detalii sunt preluate de la Serie 1, însă grila mai agresivă, prizele de aer mai conturate și linia acoperișului fac din acest model unul mult mai psortiv, estetic vorbind, decât Serie 1.

FOTO BMW Seria 2 Gran Coupé: primele imagini, informații și prețuri

Din punct de vedere al poziționării pe piață, BMW Serie 2 Gran Coupe va concura cu Mercedes CLA, având un preț puțin mai mare, respectiv 31.950 euro, versiunea entry, 218i. Aceasta este cu mai bine de 1.000 de euro peste vechiul Coupe al Seriei 2 și cu aproximativ 4.000 de euro mai scump decât hatchback-ul Serie 1. În raport cu Seria 3, sedanul din clasa superioară al mărcii, stă la aproape 6.000 de euro sub acesta. Potrivit datelor BMW, cel mai ieftin motor diesel, 220d, va costa 39.900 euro, în timp ce vârful de gamă, M235i, va începe configurarea de la 51.900 de euro. Prețurile anunțate sunt cele pentru piața din Germania.

A început bătălia România-Bulgaria pe cei 1 miliard de euro ai VW, după ce Turcia a fost scoasă \ CITEȘTE ȘI A început bătălia România-Bulgaria pe cei 1 miliard de euro ai VW, după ce Turcia a fost scoasă "pe tușă". Cele două țări - dispuse la ajutoare mari. Sofia are o ofertă „minunată”, guvernanții români au plecat în Germania

Din punct de vedere al proporțiilor, vorbim despre un sedan compact nu foarte lung, de 4,52 metri, mai scurt decât, de exemplu, Skoda Octavia. Lățimea acestuia este de 1.80 metri, iar înălțimea, 1,42 metri. Ampatamentul noului model este de 2,67 metri, tipic pentru un automobil compact. Nu în ultimul rând, mașina se bucură de un portbagaj generos, de 430 litri.

FOTO BMW Seria 2 Gran Coupé: primele imagini, informații și prețuri

Motorizările anunțate vor fi în număr de trei la lansare, cu cel mai mic, 218i, un incredibil propulsor în trei cilindri, de 140 CP, 1.5 litri, valori care în urmă cu un deceniu ar fi părut fantastice pentru un BMW. Opțiunea diesel va fi un clasic 2.0 litri, dar biturbo, de 190 CP, mult mai apropiat de ceea ce înseamnă BMW, însă departe de performantul M235i, un motor pe benzină supraalimentat, de 306 CP. Un al patrulea motor 228i xDrive, tot 2.0 litri, dar cu o putere mai mică, 231 CP, va fi disponibil doar pentru piața din SUA, cel mai probabil din motive de emisii/norme de poluare.

BMW Seria 2 Gran Coupé va fi disponibil la nivel global începând cu anul viitor. Premiera sa va avea loc la Los Angeles, în cadrul salonului din luna noiembrie.

FOTO BMW Seria 2 Gran Coupé: primele imagini, informații și prețuri

FOTO BMW Seria 2 Gran Coupé: primele imagini, informații și prețuri

FOTO BMW Seria 2 Gran Coupé: primele imagini, informații și prețuri

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw serie 2 gran coupe
foto serie 2 sedan
preturi bmw serie 2 gran coupe