Volkswagen lansează ID.Charger, stația casnică de încărcare a mașinilor electrice

Volkswagen lansează ID.Charger, stația casnică de încărcare a mașinilor electrice
scris 13 iun 2020

Volkswagen lansează, în paralel cu primul model electric din noua generație ID, propriile stații de încărcare, destinate încărcării casnice a mașinilor electrice.

ID. Charger este numele stației casnice de încărcare a vehiculelor electrice, lansate de Volkswagen în primul rând pentru cei care vor cumpăra modelul ID.3, dar care poate fi folosit de orice utilizator al unei mașini electrice cu priză de Tip 2. După cum anunță compania, cel mai ieftin încărcător ID va costa 400 de euro și va putea fi instalat acasă, în garaj sau pe un perete al casei.

„Volkswagen stabilește noi standarde pentru încărcare în segmentul de volum. Vom construi o rețea completă de încărcare în jurul lui ID.3 în lunile care urmează. ID.Charger face lucrurile să meargă, vor urma alte servicii de încărcare. În viitor, încărcarea unui vehicul electric va fi la fel de clar și simplu ca încărcarea unui smartphone”, a spus Thomas Ulbrich, membru al Consiliului de Administrație Volkswagen, responsabil cu dezvoltarea de vehicule electrice.

ID.Charger va fi disponibil în trei versiuni, cu capacități de încărcare de până la 11 kW, conector permanet Tip 2 și protecție internă pentru curent continuu rezidual. Stațiile vor putea fi controlate prin telefon, vor putea fi administrate prin carduri de acces și vor beneficia de actualizări regulate ale softului.

Versiunea de top va avea posibilitatea de măsurare și facturare a consumului de energie electrică, util pentru cei care vor să factureze separat acest consum. Șeful pentru servicii de mobilitate din VW, Martin Roemheld, spune că nicio altă companie nu oferă un încărcător la fel de high-tech și la un preț atractiv.

FOTO Primele schițe cu noul Opel Mokka anunță și designul viitoarelor modele ale mărcii CITEȘTE ȘI FOTO Primele schițe cu noul Opel Mokka anunță și designul viitoarelor modele ale mărcii

Instalarea stației de încărcare se va face doar cu instalatori autorizați, VW oferind și posibilitatea rezervării unei astfel de instalări. Există în acest moment doar problema autorizării unei astfel de instalații, însă Germania, de exemplu, a introdus o prevedere legislativă care permite proprietarilor de locuințe instalarea fără alte autorizații suplimentare. Cei de la VW spun că modificarea legislației din Germania ar trebui să determine autoritățile din alte state din UE să facă același lucru, să elimine restricțiile privind aceste instalări, astfel încât să nu blocheze achizițiile de mașini electrice.

Volkswagen va lansa pe 17 iunie comenzile pentru modelul ID.3, însă livrările pentru acest model au fost amânate pentru septembrie, din cauza unor întârzieri de instalare a sfotului mașinilor. Clienții care au făcut rezervări pentru ediția specială a lui ID.3, au fost anunțați că au două variante: să primească mașina în septembrie, cu softul incomplet, cu promisiunea că în 2021 vor beneficia de actualizare, sau să primească mașina la sfârșitul anului 2020, cu toate softurile incluse.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id
statie incarcare masina electrica
id charger
id.3