Volkswagen nu va mai produce modele alimentate cu gaze naturale

Volkswagen nu va mai produce modele alimentate cu gaze naturale
scris 2 mar 2020

Volkswagen va opri producția modelelor alimentate cu gaze naturale, din cauza cererii limitate, a afirmat luni șeful departamentului dezvoltare al VW, Frank Welsch, transmite DPA.

"Nu vor exista succesori ai acestor mașini. Nu a crescut acceptarea pieței. Sunt puține perspective de schimbare", a declarat Welsch pentru publicația de afaceri Handelsblatt. Acesta a adăugat că există câteva proiecte de cercetare privind sursele de alimentare ale mașinilor la subsidiara Audi a Volkswagen, scrie Agerpres.

Dedeman deschide un nou magazin CITEȘTE ȘI Dedeman deschide un nou magazin

"Dar, dacă vrem să ținem cont cu seriozitate de trecerea la mobilitate și la obiectivele climatice, trebuie să ne concentrăm pe vehiculele electrice. Orice altceva reprezintă o irosire a energiei regenerabile", a apreciat oficialul VW.

Handelsblatt anunța anul trecut că din cele aproape 11 milioane de vehicule vândute pe plan global de grupul Volkswagen în 2018, mai puțin de 100.000 au fost modele alimentate cu gaze naturale. Din cele aproape 60 milioane de vehicule care circulă pe șoselele din Germania, mai puțin de 100.000 sunt modele alimentate cu gaze naturale.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
gaze naturale