Volkswagen și Fiat Chrysler s-ar putea confrunta cu amenzi masive din cauza emisiilor

Volkswagen și Fiat Chrysler s-ar putea confrunta cu amenzi masive din cauza emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2019

Grupurile auto Volkswagen și Fiat Chrysler (FCA) s-ar putea confrunta cu amenzi de până la 1,83 miliarde de euro și, respectiv, 746 de milioane de euro, dacă nu vor reuși să îndeplinească țintele UE privind emisiile stabilite pentru 2021, se arată într-un raport al firmei de consultanță AlixPartners publicat miercuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

AlixPartners estimează mărimea potențialelor amenzi pe baza nivelului emisiilor raportate de producătorii auto la finalul lui 2017. De atunci, majoritatea și-au redus emisiile de CO2 prin vânzări mai ridicate de vehicule electrice și hibride.

Volkswagen a anunțat că intenționează să îndeplinească reglementările din Europa, în timp ce Fiat Chrysler susține că va apela la cea mai ieftină opțiune pentru respectarea acestor reglementări, o măsură care ar putea include plata amenzilor, scrie Agerpres.

VIDEO & FOTO Ford Puma, primele imagini direct de la uzina din Craiova. Caracteristicile noii mașini și detalii complete CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Ford Puma, primele imagini direct de la uzina din Craiova. Caracteristicile noii mașini și detalii complete

Volvo și Toyota sunt singurii mari producători auto care nu se vor confrunta cu amenzi și ar putea vinde surplusul lor de credite de emisii de CO2 altor grupuri auto, arată studiul AlixPartners.

Conform acestuia, cea mai mare amendă se va aplica grupului german Volkswagen deoarece are cea mai mare cotă de piață din Europa. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
fiat chrysler