Volkswagen și Qatar vor dezvolta servicii autonome de tip shuttle cu ID.BUZZ și autobuze Scania

Volkswagen și Qatar vor dezvolta servicii autonome de tip shuttle cu ID.BUZZ și autobuze Scania
scris 21 dec 2019

Volkswagen AG și Qatar Investment Authority (QIA) au anunțat un proiect important care va integra, în premieră, transportul autonom, electric, în Doha, Qatar, în sistemul public de transport.

Transportul viitorului, cu vehicule autonome, a primit un nou impuls, odată cu anunțarea unui proiect major, „Project Qatar Mobility”, ce se va derula în Qatar. Volkswagen Group și Qatar Investment Authority au anunțat dezvoltarea unui serviciu de transport autonom, bazat pe conceptul ID.BUZZ AD și pe autobuze de la Scania.

Începând din 2022, o flotă de vehicule cu nivel de autonomie 4 va rula în Doha, în cadrul unei colaborări dintre cele două părți semnatare. Va fi utilizată aplicația de ride hailing MOIA și serviciul Autonomous Intelligent Driving (AID), dezvoltat de Audi, un dezvoltator de sisteme de conducere autonomă. MOIA este o aplicație dezvoltată de VW Group pentru servicii de mobilitate. Colaborează cu autoritățile locale și cu transportul local, pentru a oferi o alternativă la transportul individual și la eficientizarea traficului urban.

Potrivit anunțului oficial, „QIA și Volkswagen vor lucra împreună pentru a dezvolta infrastructura fizică și digitală necesară pentru integrarea unei flote de vehicule autonome în rețeaua existentă de transport public din Doha”. Mai exact, 35 de vehicule autonome, electrice ID.BUZZ AD de la Volkswagen Commercial Vehicles vor transporta până la patru pasageri în zona Westbay pe rute semi-fixe, în timp ce 10 autobuze high-tech Scania vor transporta grupuri mari. Unitatea AID a grupului VW și MOIA vor furniza cunoștințele SDS și aplicația pentru funcționarea sistemului. „Pentru prima dată, patru branduri le Volkswagen Group vor lucra împreună la un astfel de proiect de mobilitate urbană”, se mai arată în comunicatul oficial.

Volkswagen și Qatar vor dezvolta servicii autonome de tip shuttle cu ID.BUZZ și autobuze Scania

Proiectul va crea un ecosistem holistic pentru conducere autonomă, inclusiv crearea unui cadru legal, infrastructură smart city și transfer de cunoștințe.

Testele pe șosele închise vor începe în 2020, iar cele pe șosele în trafic în 2021. Proiectul va fi funcțional la sfârșitul anului 2022.

Operatorii de taxi, obligați să asigure cel puțin o mașină adaptată pentru transportul persoanelor cu handicap. În 2015, Profit.ro relata că toate firmele de taxi din București vor fi obligate să aibă mașini pentru persoanele cu handicap CITEȘTE ȘI Operatorii de taxi, obligați să asigure cel puțin o mașină adaptată pentru transportul persoanelor cu handicap. În 2015, Profit.ro relata că toate firmele de taxi din București vor fi obligate să aibă mașini pentru persoanele cu handicap

„Proiectul Qatar Mobility va juca un rol foarte important în Strategia «Together 2025+». Vizează creșterea economică, dezvoltarea socială și provocările managementului de mediu identificate ca parte a viziunii noastre, și subliniază angajamentul de a investi în viitoarea generație de mobilitate. Vom experimenta învățarea în lumea reală și vom folosi proiectul ca bornă pentru generațiile ce vin”, a declarat Herbert Diess, președinte Volkswagen.

Proiectul de autobuze și robo-taxi anunțat de VW și statul Qatar este primul la nivel global care va introduce astfel de vehicule într-un sistem de transport public urban.

viewscnt
Afla mai multe despre
vehicule autonome
vw id.buzz
qatar
shuttle autonom
autobuze scania