Volvo Cars vrea să construiască un vehicul autonom până în 2021, la concurență cu BMW

Volvo Cars vrea să construiască un vehicul autonom până în 2021, la concurență cu BMW
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2016

Volvo Cars intenționează să pună în vânzare un vehicul capabil să se piloteze singur până în 2021, concurând în acest fel BMW, care a promis o tehnologie de conducere autonomă în decurs de cinci ani, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania suedeză va începe anul viitor testarea de vehicule cu funcții avansate de conducere autonomă la Gotheborg, Londra, precum și în China, urmând ca circa 100 de mașini să fie în circulație în fiecare țară, cu clienți obișnuiți pe post de șoferi, scrie News.ro.

Proiectul este un pas important către sisteme capabile să preia controlul asupra vehiculelor fără intervenție umană.

Spre deosebire de BMW, care a anunțat termenul anului 2021 împreună cu Intel și Mobilye, Volvo este încă în căutare de colaboratori.

General Motors a îmbunătățit estimările pentru 2016, după un profit record în trimestrul al doilea CITEȘTE ȘI General Motors a îmbunătățit estimările pentru 2016, după un profit record în trimestrul al doilea

Producătorul auto suedez are nevoie de colaboratori cu experiență în domeniul software și al serviciilor cloud și este în căutare de diverse parteneriate, a spus directorul general Hakan Samuelsson.

“Este ambiția noastră să avem o mașină complet autonomă în circulație, în 2021”. Un producător auto nu poate dezvolta această tehnologie de unul singur”, a precizat el.

Samuelsson a adăugat că pentru ca vehiculele autonome să circule pe drumurile publice este nevoie de legi și reglementări care să țină pasul cu progresele tehnologice.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo cars
bmw