Foști șefi ai Romavia au lansat o nouă companie aeriană, Aviro Air, care va opera doar curse charter

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2016

O parte din fosta conducere a companiei aeriene de stat Romavia, intrată în faliment în 2014, a lansat o nouă companie aeriană specializată pe curse charter, Aviro Air, care a devenit acum operațională și a preluat o mare parte a angajaților Romavia, a anunțat, miercuri, noua companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Romavia a fost înființată în 1991, sub coordonarea Ministerului Apărării, și a fost folosită în special de către demnitarii români. Compania a avut exclusivitate pentru efectuarea de zboruri speciale, fiind folosită inclusiv de către președintele României, scrie News.ro.

Situația financiară a Romavia s-a înrăutățit treptat, în special din cauza creșterii chetuielilor cu angajații, iar în 2014 compania a intrat în faliment.

În același an a fost înființată compania Aviro Air, care a devenit operațională în acest an.

Compania aeriană deține, în prezent, două aeronave British Aerospace (BAe) 146-300, cu 112 de locuri și distanță de „32 pitch” (81 cm) între scaune, modelul fiind construit în perioada 1987-2003.

Reclamele Google de pe dispozitivele mobile se vor încărca mai repede CITEȘTE ȘI Reclamele Google de pe dispozitivele mobile se vor încărca mai repede

Aviro Air are certificat pentru operațiuni de transport aerian public emis de Autoritatea Aeronautică Civilă din România.  În prezent, Aviro Air operează curse aeriene pe destinații europene și către Orientul Mijlociu.

"Până anul viitor, flota Aviro Air se va mări și își va diversifica mult rețeaua de destinații. Ținta companiei noastre este de a oferi clienților noștri servicii de bună calitate și performanță înaltă. Intenția noastră este de a opera atât curse charter externe din București și din România, cât și de a sprijini incoming-ul românesc, aducând turiști străini de pe diverse piețe țintă”, a declarat directorul general al Aviro Air, Aurel Bițianu.

Compania a semnat contracte cu mai mulți turoperatori, atât din România, cât și din străinătate, și există negocieri avansate cu alți operatori importanți din sectorul turistic.

Apariția unei linii aeriene pe piață vine în contextul în care numărul de turiști în România este în creștere puternică.

Piața transportului aerian de pasageri din România este dominată în prezent de trei mari companii: Wizz Air, cu o cotă de piață estimată la 28,6%, Tarom (24,3%) și Blue Air (14,5%).

viewscnt
Afla mai multe despre
romavia
aviro air