VW: Fostul CEO a fost informat cu privire la nivelul ridicat al emisiilor, dar nu a acordat o atenție specială problemei

VW: Fostul CEO a fost informat cu privire la nivelul ridicat al emisiilor, dar nu a acordat o atenție specială problemei
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 mar 2016

Martin Winterkorn, fostul CEO al Volkswagen, a fost informat în legătură cu nivelul ridicat al emisiilor poluante încă din 2014, dar nu a acordat "o atenție specială problemei", se arată într-un comunicat al grupul auto german, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2014, Winterkorn a primit o înștiințare prin e-mail de la un grup de cercetători americani, în care aceștia îi atrăgeau atenția cu privire la neconcordanța dintre nivelul real al poluării și cel din timpul testelor de mediu.

"Nu știm dacă și în ce măsură Winterkorn a văzut această înștiințare", au mai afirmat reprezentanții VW, ca răspuns la acuzațiile investitorilor, care susțin că nu au fost informați din timp cu privire la neregulile din cadrul companiei.

Acțiunile VW au scăzut joi cu aproape 2% ca urmare a declarațiilor neconvingătoare ale producătorului german.

CEO-ul BMW: Brexitul ar avea un impact negativ asupra mărcilor Mini și Rolls-Royce CITEȘTE ȘI CEO-ul BMW: Brexitul ar avea un impact negativ asupra mărcilor Mini și Rolls-Royce

În septembrie, agenția americană de mediu a acuzat Volkswagen că a utilizat un dispozitiv special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze pentru sute de mii de vehicule diesel vândute în SUA. Dispozitivul permitea limitarea sistemele de control ale emisiilor de gaze în timpul mersului autovehiculului, permițând mașinilor să emită și de 40 de ori mai multe gaze toxice față de limitele permise de legislația americană.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții VW. Aceștia au arătat că dispozitivul, care fasifică nivelul oxizilor de azot (NOx) în timpul testelor antipoluare, a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

Martin Winterkorn, fostul director general al Volkswagen, a demisionat ca urmare scandalului privind încălcarea standardelor de mediu, declarând că VW are nevoie de "un nou început". Procurorii germani au lansat o anchetă penală împotriva acestuia, fostul șef al grupului auto fiind acuzat de fraudă. În locul lui Winterkon, la conducerea grupului Volkswagen a fost numit Matthias Mueller, fostul director general al Porsche.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
ceo
winterkorn
mueller
emisii
teste mediu