VW ID.3, primul vehicul electric din familia ID, a înregistrat peste 10.000 de rezervări în prima zi. Cât costă rezervarea

VW ID.3, primul vehicul electric din familia ID, a înregistrat peste 10.000 de rezervări în prima zi. Cât costă rezervarea
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 mai 2019

Peste 10.000 de rezervări au fost înregistrate de Volkswagen în primele 24 de ore după deschiderea peroadei de pre-comenzi la modelul electric ID.3. Rezervare apoate fi făcută contra sumei de 1.000 de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen ID.3 a fost prezentat în avanpremieră săptămâna aceasta, la Berlin, iar compania a deschis o campanie de pre-comenzi, în care clienții care dorescă să cumpere „ediția de lansare” pot plăti suma de 1.000 de euro, ca avans. Suma poate fi restituită, la cerere. După 24 de ore de la deschiderea pre-comenzilor, site-ul VW a fost supraîncărcat de numărul mare de accesări, potrivit companiei, care a anunțat că s-au depășit 10.000 de unități rezervate. Numărul de exemplare ce vor fi produse în „Ediția de Lansare” se ridică la 30.000. Cei care cumpără această ediție vor beneficia de încărcare gratuită în rețeaua de stații conectate cu aplicația proprie WeCharge.

Ediția de lansare a Volkswagen ID.3, rebotezată acum 1st, adică „întâia”, va costa aproximativ 40.000 de euro și va avea o baterie ce va asigura o autonomie de 420 km. Ulterior, va fi disponbilă și o versiune mai ieftină, la 30.000 de euro, cu autonomie de 330 km. Cea mai performantă versiune, anunțat de companie, va avea peste 500 km autonomie.

Clienții care comandă acum un exemplar ID.3, vor primi mașina la începutul anului viitor. Mașina va intra în fabricație la toamnă și va fi lansată oficial în septembrie, la Salonul Auto din Frankfurt.

Potrivit VW, ID.3 este al treilea automobil strategic din istoria mărcii, după Beetle și Golf. „Cu ID.3, vom intra în al treilea capitol major de importanță strategică din istoria mărcii noastre, după Beetle și Golf”, a declarat Jurgen Stackman, șeful de vânzări și marketing al VW, explicând astfel de ce 3 și nu 1, pentru modelul electric cu numărul 1. Mai mult, el a spus că „numărul 3 semnalează expandabilitatea în alte segmente, deasupra și sub el. Avem o mulțime la coadă”.

FOTO Volkswagen a anunțat numele și prețul primului automobil electric din seria ID CITEȘTE ȘI FOTO Volkswagen a anunțat numele și prețul primului automobil electric din seria ID

ID.3 este primul model construit pe platforma MEB a grupului VW, dar al treilea model electric produs de companie, după e-Golf și e-Up. Atât Skoda și SEAT, cât și Audi, au propriile modele dezvoltate pe această platformă.

Jurgen Stackman susține că VW vrea să devină marca de mașini electrice cea mai vândută din lume până în 2025, cu peste 20 de mașini electrice în portofoliu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen id.3
vw masini electrice
comenzi id.3
rezervare vw electrica