VW investește 1 miliard de euro pentru a controla partenerul chinez JAC și pentru o nouă fabrică de mașini electrice

VW investește 1 miliard de euro pentru a controla partenerul chinez JAC și pentru o nouă fabrică de mașini electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 dec 2020

Volkswagen a preluat controlul asupra JAC Volkswagen, un joint-venture realizat împreună cu Jianghuai Automobile Group Corp. Mai mult decât atât, compania germană a cumpărat și 50% din partenerul chinez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deschiderea pe care a demarat-o China în materie de investiții străine începe să dea rezultate. După BMW, care a fost prima companie europeană din industria auto ce a decis să-și majoreze participația în compania chineză cu care avea încheiat un parteneriat de producție, tot mai mulți investitori europeni din industria auto au anunțat că vor face acest pas.

Volkswagen a făcut acum la rândul său acest pas, cu unul dintre parteneri, Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., cunoscut sub numele JAC. Cele două companii, germană și chineză, au înființat JAC Volkswagen în 2017, fiind un joint-venture de tip 50-50, în cadrul căruia sunt fabricate și vândute automobile ale mărcii VW, dar și sub diferite nume locale. Acum, odată cu trecerea la producția de vehicule electrice, care necesită investiții substanțiale în unitățile de producție, Volkswagen vine cu bani, atât pentru noi facilități, cât și pentru a cumpăra acțiunile partenerului chinez.

După cum anunță VW, JAC Volkswagen își schimbă numele în Volkswagen (Anhui) Automotive Company Limited, prin achiziția unui pachet de 25% din acțiuni. VW controlează din acest moment 75% din companie și și-a instalat propriul management. Odată cu această mutare, începe și construcția unui nou centru de mobilitate electrică, ce va fi utilizat de toate structurile VW din China.

Volkswagen (Anhui) va trece la dezvoltarea și construirea de automobile bazate pe platforma MEB, destinată automobilelor electrice. Planul prevede ca primul vehicul construit pe această platoformă de compania chineză deținută de VW să iasă de pe liniile de fabricație în 2023.

ULTIMA ORĂ FOTO & VIDEO Dacia Spring a sosit în România. Primele impresii din interiorul primului automobil electric Dacia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO & VIDEO Dacia Spring a sosit în România. Primele impresii din interiorul primului automobil electric Dacia

„Volkswagen Anhui este o promisiune pentru un parteneriat mai puternic și o putere de mobilitate electrică în China.În următorii trei ani, ne putem aștepta la producția bazată pe MEB, un portofoliu de vehicule complet electric și soluții de înaltă tehnologie de la centrul de cercetare și dezvoltare din Anhui. Investiția din acest an de aproximativ un miliard de euro accelerează progresul asocierii în participație. Volkswagen Anhui va consolida rolul Chinei în electrificarea și digitalizarea Grupului Volkswagen ", a declarat dr. Herbert Diess, președintele Consiliului de administrație al Volkswagen AG.

„Noul centru de cercetare și dezvoltare va consolida atât know-how-ul, cât și eficiența producției Volkswagen (Anhui), care va juca un rol cheie în creșterea rapidă și optimizarea portofoliului nostru de vehicule electrice. În acest fel, vom răspunde diferitelor nevoi ale clienților chinezi pe cea mai mare piață de vehicule electrice din lume. La Volkswagen, apreciem deschiderea în continuare a țării, care ne permite să accelerăm transformarea noastră către e-mobilitate" a spus Dr. Stephan Wöllenstein, CEO Volkswagen Group China.

Volkswagen spune că va scurta ciclurile de dezvoltare ale automobilelor și va lansa noi produse mai rapid. Volkswagen (Anhui) va angaja aproximativ 500 de persoane până în 2025. Volkswagen (Anhui) va începe din 2021 să extindă liniile de producție, să construiască o unitate pentru asamblarea de baterii și un centru de testare pentru vehicule și componente. Fabrica completă de mașini electrice cu o capacitate maximă de 350.000 de unități pe an ar trebui finalizată până la sfârșitul anului 2022.

Datele oficiale arată că Volkswagen a investit aproximativ 1 miliard de euro pentru a-și crește participația la Volkswagen (Anhui) de la 50 la 75%. Investiția include, de asemenea, achiziționarea a 50% din Jianghuai Automobile Group, compania mamă a Volkswagen JAC. Odată cu finalizarea tranzacției, VW (Anhui) Automotive Company va fi complet consolidată în rezultatele operaționale ale VW Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
china
jac volkswagen
fabrica masini electrice
joit venture