VW pregătește încă un automobil electric, care să concureze Renault Zoe, dar care poate elimina un alt model din gamă

VW pregătește încă un automobil electric, care să concureze Renault Zoe, dar care poate elimina un alt model din gamă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 dec 2020

Volkswagen pregătește un nou automobil electric, mai mic decât ID.3, care ar deveni principal concurent pentru Renault Zoe, liderul pieței europene de vehicule electrice. Noul model va înlocui VW Up, dar avem și o surpriză: este posibil să mai înlocuiască un model din gama VW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Volkswagen se află abia la începutul ofensivei sale de vehicule electrice, asta este evident atât prin prisma planurile pe care le-a anunțat, dar și prin cea a denumirilor pe care le-a dat mașinilor. ID.3, primul vehicul exclusiv electric al mărcii, ar trebui să fie poziționat pe locul al treilea, pe o scală a denominărilor logică.

Chiar dacă nu este prea mult loc în această ecuație, sub compacta ID.3, informațiile neoficiale arată că deja se află în dezvoltare un automobil electric care să înlocuiască micul Up electric. Acesta va avea, cel mai probabil, dimensiuni mai mari și va concura direct cu Renault Zoe, cel care a fost atât de multă vreme cel mai vândut vehicul electric din Europa și unul dintre cele mai vândute din lume.

Însă dimensiunile sale, de clasă B, vor afecta unul dintre modele actuale, cu motoare cu combustie: celebrul VW Polo, care ar urma să dispară, la finalul acestei generații. Informația a fost publicată în presa germană, din surse apropiate companiei. Informațiile mai arată că mașina se va numi ID.2, va avea un preț de aproximativ 20.000 de euro și va fi dezvoltată pe aceeași platformă MEB, a grupului.

ULTIMA ORĂ - FOTO Decizie radicală a șefilor Renault: va fi schimbat numele Logan CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ - FOTO Decizie radicală a șefilor Renault: va fi schimbat numele Logan

În cadrul VW Group a fost creat deja un grup de lucru pentru acest proiect Small BEV, deadline-ul fiind 2023. Asta înseamnă că startul a fost cu cel puțin un an în urmă. Una dintre noutățile absolute ar putea fi bateria, una cu litiu fier fosfat, care ar fi mai ieftină și oferă o densitate mai mare a celulelor.

„Versiunea electrică a lui Golf avea o baterie de 36 kWh, iar o astfel de baterie ar putea fi suficientă pentru un vehicul preponderend urban”, au declarat sursele ziariștilor germani.

VW are în diferite faze de dezvoltare și lansare alte două modele electrice, după ID.3. Este vorba despre un crossover de clasă medie, ID.4, care va fi produs și în China și se va vinde la nivel global, apoi urmează ID.5, un SUV coupe, care va fi vândut doar în Europa. Ulterior, un monovolum numit, pentru moment, ID Buzz, planificat în 2022, și o limuzină, ID.6, în 2023, vor completa gama de electrice a mărcii VW.

VW și-a propus să producă 1,5 milioane de vehicule electrice, până în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.2
vw id.3
masini electrice
vw e-up
renault zoe