Skoda a demarat producția primului său vehicul exclusiv electric, Enyaq iV, în uzina în care este fabricată și Octavia

Skoda a demarat producția primului său vehicul exclusiv electric, Enyaq iV, în uzina în care este fabricată și Octavia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 nov 2020

Skoda a anunțat lansarea producției primului său model exclusiv electric din istorie, Enyaq iV, la uzina din Mlada Boleslav, Cehia. Uzina mai produce compacta Octavia și SUV-ul Karoq.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

Skoda a început să asambleze automobilul electric Enyaq iV, un SUV electric dezvoltat pe platforma modular MEB, pe care au fost produse și VW ID.3 și ID.4.

Skoda a investit 32 de milioane de euro doar pentru adaptarea liniei de producție astfel încât să poată fi produs la Mlada Boleslav, principala uzină a companiei, un autovehicul electric. Ritmul anunțat pentru startul producției este de 350 de unități Enyaq pe zi, unul nu foarte mare, dar adaptat la cererea de mașini electrice.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Skoda a demarat producția primului său vehicul exclusiv electric, Enyaq iV, în uzina în care este fabricată și Octavia

“Enyaq iV este primul model Skoda de serie care a fost proiectat ca un vehicul electric încă de la început. Asta înseamnă că SUV-ul nostru pune probleme complet noi în procesul de producție și în secvențele de producție, față de modelele cu motoare cu combustie.” A declarat Michael Oeljeklaus, director de producție și logistică al Skoda. Potrivit directorului Oeljeklaus, fabrica Skoda este în acest moment singura din VW Group care produce atât mașini cu combustie, cât și vehicule electrice, pe aceeași linie. Investiția a cuprins o serie de tehnologii de securitate și de logistică, specifice vehiculelor cu baterii. Printre altele, a fost nevoie de instalarea unor camere cu termoviziune, pentru controlul temperaturii bateriilor. Orice deviație de temperatură sesizată declanșează alarma în fabrică.

VIDEO & FOTO Porsche Taycan, primul Porsche electric, record mondial pentru cel mai lung drift CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Porsche Taycan, primul Porsche electric, record mondial pentru cel mai lung drift

Skoda Enyaq dispune de trei tipuri de baterii, cea mai mare oferind o autonomie de 536 km, în ciclu WLTP. De asemenea, este primul model Skoda care oferă head-up display, de ultimă generație, cu realitate augmentată, o tehnologie care altădată era disponibilă doar mașinilor premium. Prețul său începe de la 38.300 de euro, pentru cea mai mică baterie și cea mai accesibilă echipare.

Skoda a mai vândut modelul CITIGOe iV, o versiune adaptată a modelului cu benzină, iar în familia iV mai produce și Superb hibrid, un automobil cu încărcare, de tip PHEV.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
enyaq
skoda electrica
masini electrice
pret skoda enyaq