VW raportează performanțe financiare peste cele din 2019 și 2020, în trimestrul 1

VW raportează performanțe financiare peste cele din 2019 și 2020, în trimestrul 1
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 mai 2021

Volkswagen anunță rezultatele pentru trimestrul 1 al acestui an, cu o creștere de peste 21 de procente și previziuni în creștere pentru acest an, la nivelul profitabilității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Volkswagen Group a reușit să crească livrările de automobile cu 21,2% în primele trei luni ale anului, respectiv 2,4 milioane de vehicule livrate, cu 400 de milioane peste cele din 2020. Livrările de automobile electrificate s-au dublat, la 133.300 de untități, în acest interval.

Compania germană a raportat venituri de 62,4 miliarde euro, pe fondul creșterii vânzărilor și cu ajutorul unui mix de produse îmbunătățit. Creșterea a fost de 13,3% iar nivelul veniturilor l-a depășit pe cel din 2019, dinaintea crizei pandemice. Profitul operațional a crescut la 4,8 miliarde euro, după ce, în intervalul similar din 2020 se ridica la aproape 1 miliard, astfel că profitul operațional a urcat la 7,7%, față de 1,6% în 2020.

În aceste condiții, profitul EBIT s-a cifrat la 45 miliarde euro, o creștere substanțială de la 0,7 miliarde în primul triemstru al anului trecut, iar profitul net a atins valoarea de 3,4 miliarde euro (față de 0,5 miliarde).

Reprezentanții companiei au anunțat că perspectivele privind rentabilitatea operațională a grupului pentru întregul an 2021 au fost ridicate la 5,5 - 7,0%.

 „Am început anul cu un impuls și suntem pe un drum operațional puternic, după cum arată cifrele trimestriale. Ofensiva noastră electrică continuă să accelereze și facem progrese semnificative cu transformarea. Mai avem multe de obținut în lunile rămase dina cest an”, a declarat Herbert Diess, CEO VW AG.

INFOGRAFIC Piața auto din România s-a dublat la un an de la carantina totală. Vehiculele comerciale ușoare, cea mai mare creștere CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața auto din România s-a dublat la un an de la carantina totală. Vehiculele comerciale ușoare, cea mai mare creștere

„Am gestionat în mod responsabil efectele Covid-19 și blocajele semiconductorilor, am continuat să investim în electrificarea și digitalizarea vehiculelor noastre și în același timp am lucrat la costuri. Probabil că această criză a semiconductorilor din întreaga industrie va avea efecte ceva mai pronunțate în al doilea trimestru. Cu toate acestea, suntem încrezători în dezvoltarea afacerii pentru întregul an și, prin urmare, ne-am ridicat perspectivele", a transmis Arno Antlitz, director financiar al VW AG.

Volkswagen anunță că unul dintre vectorii de creștere a fost China, cea mai mare piață unică a Grupului, unde vânzările au fost cu 61,4% mai mari.

Livrările modelelor electrificate s-au dublat la 133 300 vehicule în primele trei luni, comparativ cu anul precedent. Un număr de 59.900 de clienți (+78%) ai grupului au optat pentru un vehicul electric cu baterie (BEV), iar 73.400 (+178%) au ales un model hibrid plug-in (PHEV).

viewscnt
Afla mai multe despre
rezultate vw
bilant vw ag
profit vw