FOTO Skoda a dezvăluit a patra generație a modelului de clasă mică Fabia

FOTO Skoda a dezvăluit a patra generație a modelului de clasă mică Fabia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 mai 2021

Skoda a dezvăluit a patra generație a modelului de clasă mică Fabia, un model care a făcut carieră în portofoliul mărcii și care are o misiune dificilă, într-o perioadă în care concurența în această clasă vine de la mini-SUV-urile construite de aproape toți producătorii auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Noua Skoda Fabia a fost prezentată în premieră mondială, în cadrul unui eveniment digital, dezvăluind astfel și ultimele detalii estetice, după ce în ultima perioadă compania a publicat mai multe serii de imagini cu mașina camuflată. Designul noii Fabia nu surprinde, el preluând liniile drepte, geometrice, care se regăsesc și la celelalte modele ale mărcii. Proporțiile sunt mai dinamice față de generațiile anterioare, dar noutatea vine pentru Fabia de la platforma tehnică pe care o utilizează acest model. Pentru prima dată în istoria sa, micul hatchback preia platforma MQB a grupului VW, beneficiind astfel de cele mai noi soluții de tehnologie ale grupului.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Dimensiunile noului Fabia au crescut, astfel că lungimea sa este acum de 4,11 metri, oferind în același timp cel mai mare portbagaj din segment, la 380 litri. Acest lucru a fost posibil ca urmare a creșterii ampatamentului la 2,56 metri, în timp ce lățimea a primit 48 de mm în plus, ajungând la 1,78 metri.

Așa cum era de așteptat, Fabia nu mai are motoare diesel, fiind anunțate mai multe propulsoare pe benzină, inclusiv din familia TSI. Cel mai puternic va fi 1.5 TSI de 150 CP, însoțit de o cutie de viteze DSG cu 7 trepte. Pentru versiunile entry vor fi oferite două motoare aspirate, de 1.0 litri, din familia MPI, de 65 și 80 CP. Pentru cei care doresc mai multă putere, vor fi oferite două motoare TSI de 1.0 litri, de 95 și 110 CP. Opțiunile de cutie de viteze vor începe de la manuală în 5 trepte, manuală în 6 trepte și opțional DSG.

INFOGRAFIC Dacia Sandero se menține în Top 5 al vânzărilor în Franța, pe o piață care a crescut cu peste 500% CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Dacia Sandero se menține în Top 5 al vânzărilor în Franța, pe o piață care a crescut cu peste 500%

Printre echipamentele anunțate se numără, la interior, display-ul central, de 9,2 inci, iar pentru instrumentele de bord va fi disponibil, opțional, pentru prima dată pe acest model, afișajul digital de 10,25 inci. Aerul climatronic, dual zone este și el o premieră pentru acest model și o prezență inedită pentru clasa B.

La capitolul siguranță, o serie de tehnologii fac din Fabia o mașină sofisticată pentru clasa ei. Travel Assist combină mai multe sisteme, între care cruise control adaptiv, lane assist, asistență la unghiul mort, dar și recunoașterea semnelor rutiere și protecția pietonilor și bicicliștilor.

Deocamdată nu au fost anunțate prețurile noii generații, însă nu sunt așteptate creșteri foarte mari față de generația actuală.

FOTO Skoda a dezvăluit a patra generație a modelului de clasă mică Fabia

FOTO Skoda a dezvăluit a patra generație a modelului de clasă mică Fabia

FOTO Skoda a dezvăluit a patra generație a modelului de clasă mică Fabia

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda fabia
noua fabia
foto fabia
preturi fabia